Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 de kilograme de cocaină, prin Portul Constanţa Un afacerist cu opt firme, trimis în judecată de procurorii DIICOT

ro

04 Jun, 2014 00:00 3266 Marime text
În acest dosar, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Serviciul Român de Informaţii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au finalizat cercetările specifice în dosarul în care Khairallah Ismail Khochaiche şi Alain Akra sunt suspectaţi că ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină. Drept urmare, cei doi au fost trimişi în judecată, iar dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Conform DIICOT, cocaina ar fi fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa, valoarea de piaţă ridicându-se la trei milioane de euro.

Amintim că, pe data de 14 februarie, procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au efectuat zece percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.„Din probele aflate la dosar, rezultă că inculpatul K.K.I. (Khairallah Ismail Khochaiche), cetăţean libanez rezident în România, împreună cu inculpatul A.A (Alain Akra), cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină, care a fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent. În data anterior menţionată, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 de kilograme de cocaină. Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro“, conform unui raport DIICOT.
La scurt timp, organele de anchetă au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de cele două persoane, fiind sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Conform datelor oficiale, Khairallah Ismail Khochaiche apărea la momentul mediatizării dosarului, ca asociat în SC Anir Agro Business SRL, în C&H Style Trading SRL (firmă radiată), în SC Camirarox SRL (faliment), în Confiscate Trading SRL, în Food Provider SRL, în Hero Free SRL, în SC Layal Impex SRL (unitate radiată) şi în SC Welcome to Paradise SRL (faliment). Mai mult decât atât, Khairallah Ismail Khochaiche apărea ca administrator în Anir Agro Business SRL, în C&H Style Trading SRL (radiată), în Confiscate Trading SRL, în Food Provider SRL şi în Hero Free SRL. Una dintre firmele aflate în funcţiune, respectiv Confiscate Trading SRL, deschisă în 2008, are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Interioară 1, iar asociaţi sunt Bogdan Constantin Stăcescu şi Khairallah Ismail Khochaiche. Obiectul de activitate al firmei este „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii