Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 şi 5 august, decizii cruciale pentru şeful Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitorii)

ro

31 Jul, 2014 00:00 2140 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, află, pe data de 5 august, dacă rămâne cu mandatul de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Bucureşti.

De menţionat că, ieri, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, a redeschis dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au formulat o contestaţie împotriva ridicării controlului judiciar luat faţă de şeful CJC. Acesta se va pronunţa mâine, 1 august. Hotărârea va fi definitivă.

Pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

În prezent, preşedintele CJC se află în SUA, unde a fost operat. Judecătorii Tribunalului Bucureşti, care au decis emiterea mandatului de arestare preventivă, susţin că Nicuşor Daniel Constantinescu putea fi tratat şi în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii