Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul, costumat de ea la carnaval Iubita oficială a lui Mazăre, cu sediu de la RAEDPP şi plătită din bani publici?! (galerie foto)

ro

23 Jul, 2014 00:00 7759 Marime text
Suleyman Magnificul, Ludovic al XIV-lea, supranumit și Regele Soare, Regele James, Ulise, Nabucodonosor al II-lea al Babilonului, ţar rus, Cezar sunt personajele pe care le-a interpretat în cele două ediţii ale Carnavalului din Mamaia Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa.
 
Mii de turiști și constănțeni au admirat costumațiile primarului din Constanța, care mai de care mai spectaculoase. Principala responsabilă de costumele purtate este Casa de Modă Paluggio. De altfel, săptămâna trecută, în cadrul emisiunii „La Măruţă“, Radu Mazăre a recunoscut că poartă costumele făcute la Casa de Modă Paluggio, care aparţine creatoarei de modă Roxana Mihalache, nimeni alta decât iubita oficială a edilului. Anul acesta, Primăria Constanţa alocă 50.000 de euro pentru amenajarea a trei care alegorice şi pentru cheltuielile aferente.

Sediu social în fostul sediul RAEDPP Constanţa

Potrivit Registrului Comerţului, Roxana Mihalache este asociat şi administrator în două societăţi: Paluggio Design SRL şi Paluggio RF SRL. Paluggio Design SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Dezrobirii, nr. 118, bl. IS5. Sediul social a fost închiriat de la Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa pe 4.12.2013. Dovada de sediu este valabilă până pe data de 31.12.2014. Mai mult, la adresa unde societatea Paluggio Design SRL are sediul social, mai exact strada Dezrobirii nr. 118, bloc bloc IS5, parter, anterior a fost sediul RAEDPP Constanţa.
Capitalul social al societăţii este 200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea unei fiind de 10 lei.
 
Asociat unic şi administrator al societăţii este Mihalache Roxana Valentina, născută în 1987, în Constanţa. Activitatea principală a societăţii este legată de fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp).
 
Roxana Mihalache este acţionar şi în societatea Paluggio RF SRL, care desfăşoară activităţi generale de curăţenie a clădirilor. Aşa cum reiese din Registrul Comerţului, societatea a luat fiinţă în anul 2008 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Corbului. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii şi administratorii societăţii sunt Mihalache Florentina, născută în 1984, în Constanţa, şi Mihalache Roxana Valentina. Ambilor asociaţi le revin câte 10 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%.

50.000 de euro, pentru amenajarea a trei care alegorice

Pe data de 3 iulie 2014, în cotidianul ZIUA de Constanţa a fost publicat articolul „«Veţi defila pe car?» Mazăre – «Normal, ce întrebare-i asta?». Primăria Constanţa dă 50.000 de euro din bani publici pentru amenajarea carelor alegorice de la carnavalul din Mamaia“. Astfel, la începutul lunii iulie 2014, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, în timpul unei repetiţii pentru carnaval, a explicat în ce constă implicarea municipalităţii în eveniment. Constănţenii plătitori de taxe şi impozite au aflat că Primăria Constanţa a alocat nu mai puţin de 50.000 de euro pentru amenajarea a trei care alegorice cu trei teme diferite, care vor participa la carnaval. „Construcţia în sine. Şi vorbim despre carul ăsta, carul pe care-l vom avea la Ştefan cel Mare şi la Ramses, faraonul. Deci, toate trei însumate, toată construcţia şi butaforia costă 50.000 de euro. Fără lumini şi fără efecte. Platforma e a Primăriei. Din banii Primăriei, care organizează carnavalul“, a declarat Radu Mazăre. Mai mult, administraţia Mazăre alocă bani, pe lângă cei 50.000 de euro destinaţi butaforiei carelor alegorice, şi pentru câteva zeci de figuranţi. „În plus, Primăria mai are încă vreo 80 de figuranţi, care vor figura în fiecare sâmbătă şi care n-au legătură cu tematica lui Cezar. Toţi costumaţi“, a menţionat Mazăre. Conform spuselor primarului, o parte dintre cei 80 vor fi plătiţi cu bani din bugetul local. Amintim că aleşii locali constănţeni au decis, în şedinţa din 26 martie 2013, că pentru stimularea turismului din Mamaia cluburile din staţiune sunt obligate să aibă care alegorice şi animatoare în timpul sezonului estival.

Bir pentru agenţii economici din Mamaia

Încă din aprilie 2013, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Mamaia, dar şi cei care deţin apartamente în staţiune sunt nevoiţi să achite o taxă de promovare a turismului. Taxa a fost instituită de Primăria Constanţa, după ce s-a consultat cu Asociaţia Patronală din Mamaia. „Din taxa asta de promovare, 30% o să revină Primăriei, bani pe care noi o să-i cheltuim la promovare, iar 70% o să rămână la Asociaţia Patronală şi vor fi cheltuiţi în târgurile de turism“, declara la acea vreme Radu Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii