Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recital de violoncel la Teatrul „Oleg Danovski“ „Bach este foarte greu de interpretat în public, dar totdeauna îți dă energie“

ro

19 Oct, 2017 07:26 2580 Marime text

 
Melomanii tomitani s-au reîntâlni, miercuri seară, în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, atrași de perspectiva unui recital de violoncel fără acompaniament.

În program, suitele nr. 1 și 2 de Bach cărora solistul serii, Ghiorghiță Tănase, le-a făcut și o prezentare, comparând muzica faimosului compozitor cu o pictură alb-negru de mare rafinament sau cu perfecțiunea unui sculpturi de Michelangelo.
 

„Mă bucur din tot sufletul că am reușit să petrec peste o perioadă mai puțin fastă cu sănătatea, dar am reușit să susțin recitalul. Am trecut peste și am reușit să susțin acest recital la care țin enorm. De fapt, am mai spus: Bach este compozitorul meu preferat. Este foarte greu de interpretat în public, dar totdeauna îți dă energie, te face să te simți bine și tu, ca muzician, și cei care ascultă. Bogăția lui de sentimente, de trăiri umane, este extraordinară. Mă bucur că am putut să reîncep această integrală a suitelor și urmează să le interpretez și pe celelalte, nu obligatoriu toate în aceeași stagiune. Probabil voi avea și o apariție solistică cu orchestra“, a spus Ghiorghiță Tănase.



Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi:

Octombrie aduce 11 spectacole și concerte la Teatrul „Oleg Danovski“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii