Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Info-sud-est.ro Gabriel Comănescu - „Cu timpul am înțeles că lucrurile nu stau chiar așa de simplu și că pot exista alte bariere dincolo de cele strict financiare“

ro

17 Oct, 2016 22:53 2548 Marime text
În anul 2015, revista Forbes îl plasa pe Gabriel Comănescu pe locul 6 într-un top al celor mai bogați miliardari români, cu o avere estimată la peste 500 de milioane de euro. Omul de afaceri constănțean derulează business-uri în domeniul extracției petrolului și gazelor naturale și este acționarul majoritar al Grup Servicii Petroliere (GSP), scrie info-sud-est.ro.

Gabriel Comănescu este și proprietarul a două clădiri monumente istorice din centrul vechi al Constanței – Casa cu Lei (Casa Emirzian) și Casa Manicatide. Celebre pentru frumusețea arhitecturală și poveștile lor de odinioară, clădirile se află astăzi în stare de degradare.

Gabriel Comănescu a acceptat să ne ofere un interviu, în scris, în calitate de proprietar al celor două clădiri de patrimoniu din municipiul Constanța. Interviul a fost realizat via e-mail. 

ISE: De ce ați fost interesat de achiziționarea a două monumente istorice emblematice pentru Constanța, având în vedere statutul lor special, dar și obligațiile și costurile sporite pe care proprietarii clădirilor de patrimoniu trebuie să le suporte?

Gabriel Comănescu: În perioada în care s-au achiziționat cele două clădiri, centrul istoric al Constanței era într-o paragină totală. Cele două clădiri, dincolo de a fi „istorice”, au în spate povești pline de farmec și mi-am propus să le redau aerul și frumusețea pe care au avut-o la sfârșitul secolului XIX.

ISE: Când și cum ați intrat în posesia Casei Manicatide și a Casei cu Lei? Aveați cunoștință, în momentul achiziționării clădirilor, că acestea sunt monumente istorice?

Gabriel Comănescu: Acest lucru l-am cunoscut de la bun început și m-am mirat că pot exista monumente istorice lăsate în paragină de proprietari. Nu am înțeles de ce aceștia nu luau măsuri pentru refacerea lor, însă cu timpul am înțeles că lucrurile nu stau chiar așa de simplu și că pot exista alte bariere dincolo de cele strict financiare.

Autor: Andreea Pavel

Sursa: info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii