Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminică, la Teatrul „Oleg Danovski“ Ultima operă a lui Mozart, prezentată la Constanţa

ro

21 Jan, 2017 00:00 2538 Marime text
Melomanii tomitani vor petrece ultima seară a săptămânii în acorduri de... „Flaut fermecat“. Ultima operă a faimosului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart le va fi prezentată constănțenilor duminică, 22 ianuarie, de la ora 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, sub bagheta maestrului Radu Ciorei.
 
În rolurile principale vor evolua Doru Iftene, Marius Eftimie, Laura Eftimie, Smaranda Draghici, Constantin AcsinteSilvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Lucia MihalacheMaria Cernat, Magda Marcu, Gabriela Dobre și Anton Zidaru. Acestora li se vor alătura: Cătălina Postolache, Iulia Stănei, Elena Păunescu, Laurențiu SeverinBogdan Ocheșel, Andrei Băican, Iulian Bratu, Adrian Bădilă, Mădălin Băldău, Cristian Parmac și Petre Bulgaru. 
 
Premiera absolută a operei „Flautul fermecat“ a avut loc pe 30 septembrie 1791, la Viena, la „Burgtheater“, sub conducerea muzicală a compozitorului său, Mozart, care avea să părăsească această lume în scurt timp, la 5 decembrie 1791, la nici măcar 36 de ani, pe care i-ar fi împlinit pe 27 ianuarie.
 
Regia spectacolului este semnată de Ștefan Munteanu, iar decorurile și costumele sunt creația Adrianei Urmuzescu. Opera este concepută sub forma unui „singspiel“, părţile muzicale alternând cu momentele de proză.
 
Artiștii lirici vor cânta și vor... vorbi în limba română
 
Biletele pentru acest spectacol se găsesc în vânzare la sediul teatrului, la prețuri de 25, 30 și 40 de lei, în funcție de dispunerea locurilor în sală. Elevii și studenții, în grup organizat, vor plăti pe un tichet 15 lei, iar pensionarii - 20 de lei.
 
Sursa foto: tnobconstanta.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii