Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie uşoară pentru Info Euro Consult SRL! Miliarde de lei pentru servicii de consultanţă la Primăria Mangalia (documente)

ro

05 May, 2016 00:00 4019 Marime text


În ediţia de astăzi, vă prezentăm procesul-verbal şi raportul procedurii întocmite în anii 2009 şi 2010 cu ocazia procedurii de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de consultanţă pentru managementul implementării proiectului «Modernizare Cămin de Bătrâni Mangalia»“, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3 - „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.2., „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale“.

Procesul-verbal de deschidere a ofertelor a fost încheiat la data de 2 decembrie 2009. Comisia de evaluare, numită prin Dispoziţia Primarului nr. 1703 din data de 24 noiembrie 2009, a fost formată din: Maria Mitu - preşedinte, Georgeta Diaconu, Silvia Petrariu, Ioana Tănase şi Elena Turtoi - membri.

Procedura a fost atribuită în urma unei cereri de oferte. Valoarea estimată a contractului a fost de 68.000 de lei. Doi ofertanţi au fost interesaţi de acordarea serviciilor de consultanţă pentru implementarea proiectului privind modernizarea Căminului de Bătrâni din oraşul Mangalia: SC GPA Business Management SRL, din Sibiu, care a propus un preţ de 56.100 de lei fără TVA, şi SC Info Euro Consult SRL, din Constanţa, care a propus un preţ de 65.000 de lei fără TVA. 
 
În şedinţa de deschidere a ofertelor, comisia de evaluare a stabilit că din documentele de calificare prezentate şi depuse de ofertantul GPA Business Management SRL lipseşte documentul privind împuternicirea de semnătură pentru persoana autorizată să semneze oferta şi contractul. De asemenea, aceeaşi societate nu a depus declaraţiile de disponibilitate pentru personalul propus pentru îndeplinirea contractului. Menţionăm că agentul economic Info Euro Consult SRL a depus toate documentele către comisia de evaluare.
 
Conform raportului procedurii, încheiat în data de 11 ianuarie 2010, comisia de evaluare s-a întrunit în mai multe şedinţe, desfăşurate în luna decembrie a anului 2009, pentru a analiza cele două propuneri.
 
În urma evaluării ofertelor, comisia a respins ca fiind „neconformă” oferta depusă de GPA Business Management SRL, deoarece agentul economic nu îndeplinea cerinţele minime prevăzute în caietul de sarcini. Mai exact, competitorul GPA Business Management SRL nu dispunea de trei experţi-cheie care să se ocupe de implementarea proiectului, firma nu avea cel puţin trei ani de experienţă profesională în managementul proiectelor finanţate de UE, şi, totodată, societatea nu avea cel puţin trei ani de experienţă în monitorizarea, organizarea, supervizarea şi derularea procedurilor de achiziţie publică.
Drept urmare, comisia de evaluare a declarat câştigător ofertantul Info Euro Consult SRL din Constanţa, cu o ofertă de 65.000 de lei fără TVA, ofertă valabilă timp de 70 de zile calendaristice.

Despre Info Euro Consult SRL

Societatea comercială cu sediul în municipiul Constanţa, pe strada Ioan Ursu, în blocul N1, a fost înfiinţată în luna noiembrie a anului 2004 şi  se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Unicul asociat al societăţii este Maria Dobrotă, născută în luna septembrie a anului 1967, în oraşul Cernavodă, din judeţul Constanţa. Aceasta a fost numită administrator al societăţii în anul 2011, potrivit celor mai recente date de la Registrul Comerţului. Maria Dobrotă mai este acţionar şi la Centrul de Studiu Ama Deus SRL din Constanţa, firmă aflată în procedură de faliment.
 
Potrivit Monitorului Oficial, societatea Info Euro Consult SRL a fost fondată de Nicoleta Veronica Moroianu şi funcţiona la o altă adresă la momentul înfiinţării, tot în oraşul Constanţa, dar pe bulevardul Aurel Vlaicu numărul 95. În anul 2008, este cooptată în societate şi Maria Dobrotă, care primeşte 25% dintre acţiuni, deşi mai târziu ajunge să deţină singură întreaga societate. În anul 2009, agentul economic îşi măreşte activitatea cu încă un punct de lucru, amplasat pe strada Miron Costin nr. 18, în oraşul Constanţa. În anul 2011, Nicoleta Veronica Moroianu se retrage din acţionariatul societăţii, singurul asociat rămânând Maria Dobrotă.
 
Nicoleta Veronica Moroianu înfiinţa, în anul 2002, alături de Ovidiu George Moroianu, o altă firmă, SC Explosion SRL, având ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul în magazine specializate”. 
 
Societatea Info Euro Consult SRL este plătitoare de TVA din anul 2013 şi a avut, în anul 2014, căci pentru acest an sunt cele mai recente date disponibile, o cifră de afaceri de 73.972 de lei. Firma a avut, în acelaşi an, datorii în valoare totală de 327.796 de lei, venituri de 85.869 de lei şi cheltuieli de 83.304 lei. Dacă în anii 2004 şi 2005 societatea avea un singur salariat, din anul 2006 şi până în anul 2010, firma a ajuns să aibă până la cinci angajaţi, semn că i-a mers tot mai bine. Cu toate acestea, în anii 2013 şi 2014, firma avea un singur angajat. Menţionăm că la finalul anului 2015 societatea deţinută de Maria Dobrotă nu avea nicio datorie către bugetul de stat, conform informaţiilor de pe vrajitorul.eu.

Ce alte contracte cu statul a mai câştigat societatea?

SC Info Euro Consult SRL nu este la primul contract cu statul, darămite cu administraţia locală a oraşului Mangalia! În anul 2010, firma a mai câştigat un contract cu Primăria Mangalia, condusă la acea vreme de Claudiu Tusac, pentru acordarea de consultanţă privind implementarea proiectului ce viza ecologizarea lacurilor de la Neptun. 209.450 de lei i-au intrat societăţii în conturi pentru serviciile de consultanţă oferite în cadrul acestui proiect.
 
În acelaşi an, societatea a mai câştigat un contract pentru oferirea de servicii de consultanţă pentru managementul implementării proiectului „Expanding the sewage system, rehabilitating the delivery pipe up to the Constanta Sud water treatament plant and solving issues connected to sewage in Cumpana commune, Constanta county”. 146.000 de lei a primit societatea de la Primăria Cumpăna, ca urmare a obţinerii acestui contract.

Câteva luni mai târziu, societatea deţinută de Maria Dobrotă dădea o altă „lovitură” cu aceeaşi autoritate locală. În luna iunie a anului 2011, Info Euro Consult SRL câştiga de la Primăria Cumpăna un contract prin care urma să asigure servicii de consultanţă pentru implementarea proiectului privind centrul multifuncţional de asistenţă socio-medicală în localitatea Cumpăna, pentru 104.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii