Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în judeţul Constanţa RAJDP dă bani pentru întreţinerea oboarelor, dar din gropile de pe şosea încep să crească pomi (document)

ro

10 May, 2016 00:00 3046 Marime text

 
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) modifică o parte dintre lucrările prevăzute de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) pentru acest an, chiar pe ultima sută de metri, înainte de schimbarea actualei legislaturi. 
 
Astfel, consilierii judeţeni vor avea spre aprobare, în ultima şedinţă a CJC, modificarea Programului cu obiectivele şi lucrările aferente programelor judeţene pentru anul 2016, finanţate de la bugetul CJC. Potrivit expunerii de motive din proiectul de hotărâre al CJC, aceste schimbări au intervenit pe parcursul punerii în executare a proiectelor desfăşurate de RAJDP Constanţa, întrucât au apărut noi elemente.
 
Valoarea totală a Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru acest an este de 29.000.000 de lei. Potrivit noilor schimbări propuse de RAJDP, suma de 270.000 de lei va fi alocată pentru reabilitarea drumului judeţean 393 în dreptul localităţii Pecineaga. De asemenea, alţi 80.000 de lei se alocă, pentru întreţinerea drumurilor pietruite.
Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, CJC va vota şi operarea unor modificări ale Programului cu obiectivele şi lucrările aferente programelor judeţene pentru anul 2016 desfăşurate de RAJDP. Astfel, cheltuielile aferente capitolului „monitorizarea controlului mijloacelor de transport (AVCT)“ se diminuează cu suma de 150.000 de lei, urmând ca această sumă să fie utilizată pentru „amenajarea şi întreţinerea construcţiilor, a căilor de acces, a aleilor şi a platformelor la oboare“. Mai exact, oboarele Cobadin, General Scărişoreanu şi Negru Vodă vor beneficia de aceste lucrări pentru care se vor aloca cei 150.000 de lei.
 
Deşi autorităţile au dispus, de-a lungul timpului,  investiţii importante pentru amenajarea platformelor oboarelor din localităţile constănţene Cobadin, General Scărişoreanu şi Negru Vodă, drumurile care leagă aceste localităţi şi care ar fi trebuit să reprezinte adevărata preocupare a celor de la regia de drumuri şi poduri sunt acaparate de „natura netulburată“. Chiar pe mijlocul drumului dintre Cobadin şi Negreşti au început să crească… pomi din gropi. Cu alte cuvinte, când oamenii vor veni la târg să îşi comercializeze fructele, legumele şi animalele, vor trebui să străbată un drum… prin junglă, plin de gropi.
 
În secțiunea documente puteţi vizualiza proiectul de hotărâre supus spre aprobare consilierilor judeţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii