Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CJC anunţă finanţare europeană pentru reabilitarea monumentului Cazinoul din Constanţa, de la „fata bătrână”, la valoarea unică

ro

08 Mar, 2013 00:00 1519 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, a anunţat, ieri, că autorităţile constănţene au reuşit să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. „Proiectul a fost depus şi aprobat, va fi reabilitat cu bani europeni. Chiar astăzi, înainte de a veni aici (n.r. - la Cazino), am fost sunat de la Ministerul Dezvoltării şi mi s-a spus că a fost aprobat spre finanţare Cazinoul din Constanţa, deci este un proiect în plus faţă de proiectele pe care le aveam”, s-a lăudat Constantinescu.
În continuare, preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că urmează faza de evaluare a proiectului, iar apoi se va verifica dacă acesta corespunde ghidului de eligibilitate. „După care se face contractul de finanţare între Ministerul Dezvoltării şi Primăria municipiului Constanţa, se licitează construcţia Cazinoului şi în momentul în care s-a stabilit, constructorul demarează lucrările”.
Conform spuselor lui Nicuşor Constantinescu, finanţarea, care e deja aprobată, se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. De menţionat este că, partener al proiectului cu Ministerul Dezvoltării va fi Consiliul Local Constanţa, iar cofinanţarea de 2% va fi a Primăriei Constanţa.
„El fusese (n.r. Cazinoul) luat de la MDRT, ne-a fost dat înapoi, l-am luat înapoi şi s-a aprobat finanţarea europeană pentru Cazinoul din Constanţa. Să promovăm valorile unice”, a afirmat Nicuşor Constantinescu.
Declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean par a fi opusul celor ale prietenului său, Radu Mazăre. În vara lui 2011, primarul Constanţei declara că este decis să scoată la vânzare „această fată bătrână” şi, mai mult, că este dispus să o dea contra sumei de 1 leu oricui se va arăta interesat să reabiliteze clădirea.
Cazinoul, una dintre clădirile emblematice ale Constanţei, se află acum într-o stare avansată de degradare. Monumentul în stil Art Nouveau are pereţii coşcoviţi, geamurile sparte şi în interiorul său mai mişcă doar şobolanii şi pescăruşii. Ce-i drept, pe alocuri poţi zări şi păsări moarte, aflate în putrefacţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii