Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Dumitru Florea, administratorul cu... interese la Consiliul Judeţean (documente)

ro

15 Jul, 2014 00:00 4229 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013. Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au fost încărcate declaraţiile de avere şi de interese ale consilierilor judeţeni, pentru anul fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta, pe rând, averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.

Terenuri şi case

Potrivit declaraţiei de avere, consilierul judeţean PSD Dumitru Florea este proprietarul mai multor parcele de teren în comuna Topraisar: un teren arabil (dobândit în perioada 1992 - 2013), în suprafaţă de 64 de hectare şi unul intravilan, de 0,1 hectare. Social-democratul a moştenit şi un teren arabil în Lumina, în suprafaţă de 15 hectare.
La capitolul „Clădiri“, în declaraţia de avere a consilierului judeţean figurează o casă de locuit în Constanţa, dobândită în 2004, în suprafaţă de 254 de metri pătraţi, o „casă serviciu în Topraisar“, de 50 mp, dobândită în 1994 prin cumpărare, precum şi un „sediu fermă“, tot în Topraisar, pe care l-a construit înainte de anii 2000. Tot în această localitate se află şi sediul administrativ al firmei, unde deţine, din 2013, prin cumpărare, o clădire de birouri de 700 mp.

Mai multe tractoare şi maşini agricole


În ceea ce priveşte bunurile imobile, Dumitru Florea deţine două autoturisme Honda: unul de teren, fabricat în 2005, cumpărat în leasing, şi un altul fabricat în 2009. În declaraţia de avere a consilierului figurează, de asemenea, două tractoare John Deere şi unul McCormick, cumpărate prin leasing. Nu în ultimul rând, Dumitru Florea deţine zece maşini agricole Kverneland, cumpărate prin leasing, în perioada 2005 şi 2008.
Dumitru Florea nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro.

Consilierul judeţean are, potrivit declaraţiei de avere, un depozit bancar de 3.010 lei, deschis în 1999, la Unicredit Ţiriac Bank. Nu are plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, dar nici datorii, debite, ipoteci.
La rubrica „Venituri“ realizate în ultimul an fiscal încheiat, în declaraţia de avere a lui Dumitru Florea regăsim un salariu de 70.000 de lei obţinut din funcţia de administrator şi un venit realizat din pensie, de 48.000 de lei. De asemenea, mai sunt menţionate suma de 15.000 de lei, adusă în casă de soţia sa, Viorica Florea, venituri din activităţi agricole de 150.000 de lei şi din arendă - 70.000 de lei. În declaraţia de avere mai este menţionată şi îndemnizaţia de consilier judeţean, de „aproximativ“ 8.000 de lei.

Interesant este că Dumitru Florea precizează că a completat declaraţia de avere şi pe cea de interese în calitate de administrator la „ii Florea A Dumitru“, în condiţiile în care, în ultimul document, el nu menţionează decât calitatea de consilier judeţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii