Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică la Mangalia Ce prevede noul Regulament al activităţii agenţilor economici

ro

25 Feb, 2014 00:00 1471 Marime text
Administraţia locală din Mangalia pregăteşte o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre legat de Regulamentul privind reglementarea activităţii agenţilor economici de pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia. Evenimentul va avea loc pe 17 martie, între orele 13.00 - 16.00, la sediul Primăriei Mangalia.

În prezent, proiectul de regulament este încă în lucru. Documentul are opt capitole şi anume: „Dispoziţii generale”, „Cadrul legal de reglementare”, „Măsuri privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor agenţilor economici”, „Autorizarea activităţilor”, „Cerinţe, criterii şi procedura de eliberare a autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică”, „Cerinţe, criterii şi procedura de eliberare a autorizaţiei pentru desfăşurarea de activităţi temporare”, „Cerinţe, criterii şi procedura de eliberare a avizului program de funcţionare pentru desfăşurarea de activităţi comerciale” şi „Sancţiuni”.

Regulamentul este elaborat în conformitate cu actuala legislaţie în domeniu şi are drept obiective: „accesul neîngrădit al tuturor cetăţenilor la produse şi servicii, protecţia tuturor cetăţenilor în calitatea lor de consumatori, dezvoltarea unui turism în concordanţă cu normele europene, protecţia şi conservarea diversităţii biologice, peisagistice, arheologice a zonei de sud a litoralului românesc al Mării Negre şi asigurarea unui cadru ambiental urban în concordanţă cu statutul de staţiune turistică”.
Potrivit proiectului, zonele publice unde se pot desfăşura activităţi comerciale se stabilesc şi se delimitează de autoritatea executivă la nivelul municipiului Mangalia, cu acordul Consiliului Local. Regulamentul prevede că activităţile comerciale sunt interzise pe spaţiile verzi, în apropierea intersecţiilor şi trecerilor de pietoni pe o rază mai mică de 5 metri, în locurile de joacă pentru copii, în parcări, pe trotuare, în zona porţilor de acces ale imobilelor şi pe părţile carosabile ale drumurilor publice, precum şi în zonele de siguranţă şi de protecţie a drumurilor publice, pe poduri şi viaducte şi pe plajele cu destinaţie turistică, cu excepţia activităţilor pentru care există reglementări legale specifice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii