Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Constanţa Ia Atitudine cere socoteală Primăriei cu privire la cheltuirea banilor proveniţi din taxa pe linişte

ro

23 Apr, 2015 00:00 2240 Marime text
Asociaţia Constanţa Ia Atitudine (ACIA) critică, din nou, actuala administraţie publică locală. De data aceasta, este vorba despre controversata taxă de linişte percepută în municipiul Constanţa. „Oamenii de afaceri din Constanţa cotizează cu sume impresionante la bugetul local. De ani buni, aceştia sunt obligaţi să plătească celebra taxă pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă“, se menţionează într-un comunicat de presă. Potrivit ACIA, Serviciul Public de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Constanţa a precizat, într-un răspuns adresat asociaţiei, „că la nivelul anului 2014 a fost încasată suma de 6.611.826 lei“. „De asemenea, Virginia Uzun, directorul executiv al SPIT, a spus că, la data de 31 martie 2015, a fost încasată taxa în valoare de 3.641.909 lei. La nivelul anului 2015, pentru taxa menţionată, în evidenţele noastre fiscale sunt înregistraţi 31.337 de debitori, din care 16.356 au achitat-o integral la data de 31 martie 2015“, ar fi precizat Virginia Uzun, în răspunsul adresat Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine.

Referitor la această problemă, George Andrei Popescu, preşedintele ACIA, a declarat: „Am solicitat Primăriei, conform legii, să ne comunice nu numai câţi bani s-au strâns din această taxă, ci şi cum au fost cheltuiţi. Din păcate, nu am primit răspuns decât la prima parte. Întrebăm însă din nou, public: pe ce s-au cheltuit peste 6,6 milioane de lei?“. Totodată, Popescu aminteşte de faptul că în municipiul Constanţa „intersecţiile sunt pline de cerşetori, iar spargerile s-au înmulţit“. „Ştim că firmele preferă (şi în unele cazuri sunt obligate) să-şi păzească sediile apelând la firme specializate de securitate. Nu vrem să credem că banii se duc, aşa cum relatează presa despre alte contracte ale Primăriei, către firme apropiate unora din conducerea ei. Pentru a risipi îndoielile noastre şi ale constănţenilor, dar şi pentru a nu încălca legea, Primăria este datoare cu un răspuns“, a mai menţionat George Andrei Popescu, preşedintele ACIA.

Facem precizarea că am solicitat un punct de vedere viceprimarului cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, dar acesta nu a putut fi contactat. În eventualitatea în care va face o declaraţie, aceasta va fi ulterior publicată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii