Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR are un nou sediu în judeţul Constanţa (galerie foto)

ro

13 May, 2013 00:00 3642 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) şi-a inaugurat, la finalul săptămânii trecute, sediul filialei locale din Ovidiu. Evenimentul s-a derulat în prezenţa a numeroşi oaspeţi, atât din rândul comunităţii, cât şi din afara acesteia. Astfel, la acţiune au participat, alături de etnici şi de preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, şi senatorii USL Nicolae Moga şi Puiu Haşotti.

Sediul recent achiziţionat în care îşi va desfăşura activitatea Filiala UDTTMR Ovidiu are cinci camere, dispuse la parter şi la etaj, aici urmând să se deruleze activităţile curente, dar şi cursurile de limbă tătară organizate în cadrul şcolii comunitare.

În contextul inaugurării, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a declarat: „Ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi, în această zi importantă pentru comunitatea tătară din Ovidiu, oaspeţi de seamă precum senatorii Nicolae Moga şi Puiu Haşotti şi primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Achiziţionarea sediului de la Ovidiu a fost pentru mine şi un proiect de suflet, eu fiind fiu al oraşului, provenind din comunitatea de aici. Sediul nu a fost ales la întâmplare în această zonă. Pe lângă faptul că este central, sediul filialei noastre se află în zona cartierului tătăresc din localitate, astfel că, pe lângă geamie, tătarii din Ovidiu mai au acum un loc de întâlnire, o altă casă a lor, unde să se întâlnească şi să se dedice păstrării şi promovării identităţii noastre”.
La evenimentul din Ovidiu muftiul Muurat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România, a oficiat o slujbă religioasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii