Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:37 18 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Pilotul avionului MiG 21 Lancer prăbuşit în judeţul Constanţa a fost vizitat în spital de secretarul de stat Nicolae Nasta (galerie foto)

ro

15 Jun, 2017 19:57 2112 Marime text
General de brigadă conf. univ dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" l-a însoțit, astăzi, pe Nicolae Nasta, Secretar de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, în vizita pe care acesta i-a făcut-o locotenent comandorului Adrian Stancu, pilotul rănit după ce aeronava MiG21 Lancer în care se afla s-a prăbuşit pe un câmp din apropiere de Nazarcea, judeţul Constanţa. 

Pilotul avionului MiG 21 Lancer prăbuşit la începutul acestei săptămâni pe un câmp din apropiere de localitatea constănţeană Nazarcea se simte mai bine. Potrivit unei informări a Spitalului Militar Central Bucureşti, pacientul este bine post-operator, evoluție favorabilă, echilibat hemodinamic și respirator, conștient, cooperant.
 

"Încă nu a fost transferat din Secția ATI. Este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgical, neurologic si pneumologic. Continuă tratamentul pentru profilaxia durerii și a ulcerului de stress și antibioterapie. Se menține gradul de motricitate la nivelul picioarelor. Nu a necesitat transfuzie de sânge. Au început procedurile de kinetoterapie și mobilizare în pat. Beneficiază de consiliere psihologică și are suportul familiei" - se mai arată în informare.

 
Reamintim că, locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat în data de 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.
 
Pilotul  a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.
 
Conform MApN, aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.
 
După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.
 
Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.
 
Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila"
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii