Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiectiv pentru Parlamentul European Gheorghe Slabu este decis să elimine flagelul corupţiei din justiţie

ro

22 May, 2014 00:00 1927 Marime text
Începe numărătoarea inversă până la scrutinul europarlamentar. Duminică, trebuie să punem ştampila pe cei care merită şi sunt capabili să reprezinte interesele românilor la Parlamentul European.  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Poporului -  Dan Diaconescu, Gheorghe Slabu, care a intrat în lupta pentru Parlamentul European, a declarat că unul dintre obiectivele sale din postura de europarlamentar este „obţinerea, la euroalegeri, a unor rezultate la fel de bune precum cele de la locale şi parlamentare“. „Un obiectiv în plus este acela ca, în circumscripţiile electorale repartizate consilierilor, să se obţină un procent sau măcar un vot în plus faţă de media partidului la nivel naţional“, susţine Gheorghe Slabu. Liderul Organizaţiei Judeţene a PPDD este decis să facă o schimbare majoră în judeţul de unde provine. „Din postura de europarlamentar, voi face toate demersurile pentru ca justiţia să fie ferită de influenţa politică“, susţine Gheorghe Slabu.
Amintim că actualul consilier judeţean ocupă poziţia a şaptea pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

„Am purtat discuţii cu mai mulţi specialişti din cadrul partidului, dar şi din afara sferei politice, cu privire la principalele probleme care trebuie combătute urgent. Prima problemă prioritară este justiţia. Trebuie combătut flagelul corupţiei care a cuprins sistemul de justiţie din România. Străinii sunt speriaţi când observă această «boală» şi se tem să mai investească în România“, a declarat Gheorghe Slabu. Pe lista de obiective a candidatului constănţean la europarlamentare se află şi combaterea discriminării românilor în Europa. „Segregaţia nu face decât să îndepărteze oamenii aflaţi sub aceeaşi umbrelă europeană. Sănătatea este doar unul dintre domeniile care au nevoie de proiecte şi reglementări, astfel încât toţi românii să beneficieze, de pildă, de posibilităţi de a-şi trata afecţiunile în orice unitate spitalicească din Europa“.
Alesul judeţean mai susţine că problemele privind atragerea fondurilor europene sunt, de departe, cele mai importante, de aceea necesită o atenţie deosebită din partea reprezentanţilor României în Parlamentul European. „Am analizat îndelung şi am identificat o serie de domenii în care atragerea de finanţare europeană este mai mult decât necesară. Din acest punt de vedere, sectoarele respective sunt slab sau insuficient exploatate. Am întocmit proiecte viabile - pe sănătate, educaţie, sport, economie, justiţie etc., astfel încât aceste sume de care putem beneficia să nu se mai piardă“, a declarat, din postura de candidat la europarlamentare, Gheorghe Slabu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii