Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

N-ar spune NU unui post de vicepreşedinte la ANAF Bogdan Huţucă nu vrea să fie prefect şi în perioada parlamentarelor

ro

26 Sep, 2012 02:28 16826 Marime text
Hutuca_-_Bogdan_Hutuca.jpgMandatul actualului prefect al judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, expiră pe data de 8 noiembrie. Asta pentru că numirea actualului reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa are caracter temporar. Amintim că Huţucă a fost învestit în funcţie pe 13 mai, prin Hotărârea de Guvern 411 din 8 mai. El a fost numit prin detaşare, înainte de a deveni prefect fiind directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa. Este, de atffel, instituţia în care vrea să se întoarcă după finalizarea mandatului, pe aceeaşi funcţie, aşa cum nu s-a sfiit să recunoască.

Interesant este, însă, că potrivit unor surse Bogdan Huţucă ar urma să fie menţinut în fotoliul de prefect inclusiv în perioada alegerilor parlamentare. Data acestora din urmă a fost stabilită pe 9 decembrie. Aşadar, ar fi vorba despre o posibilă prelungire a detaşării. Atâta doar că Bogdan Huţucă nu-şi doreşte asta. „Nu am cum să mai rămân prefect, pentru că îmi expiră mandatul pe 8 noiembrie. Iar pentru ca acesta să fie prelungit este nevoie de acordul funcţionarului public (n.r. - al lui Bogdan Huţucă). Aşa prevede legea". Întrebat dacă îşi menţine intenţia de a reveni la conducerea DGFP Constanţa, prefectul judeţului Constanţa a menţionat că nu are niciun dubiu: „Absolut!".

Totodată, trebuie precizat că, potrivit aceloraşi surse, Bogdan Huţucă ar aspira la un fotoliu de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale e Administrare Fiscală (ANAF). Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa nu a confirmat informaţia, dar a declarat că dacă i s-ar face o asemenea propunere cu siguranţă ar pune în balanţă: „Dacă aş primi o astfel de propunere, care ar fi cu siguranţă interesantă, m-aş gândi la ce presupune funcţia, ce implică ea, ce atribuţii aşa avea. Dar m-aş gândi".

Cât despre persoana care va fi propulsată în locul lui Bogdan Huţucă, se pare că liberalii constănţeni, care au susţinut numirea lui Huţucă la cârma Prefecturii Constanţa, nu ar avea la momentul actual un nume. Totuşi, amintim că Gheorghe Albu, în prezent secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, şi-a exprimat intenţia, în cazul în care va fi propus, de a deveni prefect de Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii