Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morţi bizare Misterele din jurul lacului Tatlageac

ro

15 Jan, 2014 00:00 4861 Marime text
Omul de afaceri Viorel Vălimăreanu a fost găsit mort, la începutul acestei săptămâni, la ieşirea din comuna 23 August, în apropiere de lacul Tatlageac. Acesta se afla decedat, în maşina sa, în care au fost găsite şi patru butelii.
Cazul Vălimăreanu este însă cel mai recent, căci de lacul Tatlageac sunt legate şi alte finaluri tragice.

 
Viorel Vălimăreanu, afacerist în vârstă de aproximativ 60 de ani, şef al Clubului 23 Cherhana, a fost găsit mort la începutul acestei săptămâni, în apropierea lacului Tatlageac, la ieşirea din localitatea constănţeană 23 August, pe drumul spre staţiunea Olimp. Potrivit declaraţiilor lui Mihai Onciu, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, în conformitate cu datele existente până la momentul de faţă, „decesul a survenit ca urmare a arsurilor de gradul IV pe toată suprafaţa corpului”. Urmează însă ca cercetările din laborator să tranşeze rezultatul final, susţine Onciu.
Înmormântarea lui Vălimăreanu va avea loc astăzi, în jurul prânzului, în Constanţa.
Printre partenerii de afaceri ai lui Vălimăreanu se numărau Dan Pelcinschi, director general adjunct al Administraţiei Canalelor Navigabile, şi Constantin Chicheanu. Astfel, Vălimăreanu deţinea, împreună cu Luigi Cioranu, Dan Pelcinschi şi Constantin Chicheanu firma Super Bonus L. V. SRL. Numele afaceristului apărea însă şi în SC No Trick SRL, precum şi în Star Game Impex SRL şi în SC Esox International SRL, unitate cu sediul în Hotelul Olimpus, al cărei obiect de activitate este piscicultura. Această din urmă societate deţine lacul de la 23 August în baza unui contract de concesiune încheiat pe 6 decembrie 2000, pe o perioadă de 49 de ani.
 
Remember
 
Un alt caz a fost cel al Gheorghe Dumitrescu, ucis în somn, în octombrie 2007. Ucigaşii i-au zdrobit capul cu un topor. În vârstă de 40 de ani, Dumitrescu era, de aproximativ şapte ani, concesionarul lacului Tatlageac, prin intermediul firmei sale, SC Lac Astacus SLR. Firma a avut, în 2003, o cifră de afaceri de 300 de mii de lei vechi, iar în 2004 / 146.190 mii lei vechi. Un an mai târziu, cifra de afaceri a SC Lac Astacus SRL a fost de 69.770.000 lei vechi.
Nu în ultimul rând, o altă persoană al cărei nume a fost legat, într-un fel sau altul, de Tatlageac, este fostul deputat PDSR Mihai Liţă. El şi-a pierdut viaţa în vara anului 2003, într-un grav accident rutier. Avea 61 de ani şi fusese, pentru o perioadă, membru în Consiliul de Administraţie şi apoi director al „Olimpus” S.A., societate care administra lacul Tatlageac şi lacurile din jur, precum şi mai multe livezi. Despre Mihai Liţă se spunea că el ar fi înfiinţat Pescăria Olimpus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii