Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitație la vernisaj. „Marea în culori pe pânză”, expoziție de pictură marină la Muzeul Marinei Române

ro

10 Oct, 2017 13:53 2638 Marime text
Muzeul Marinei Române în colaborare cu Asociația „Artiști Dobrogeni” organizează expoziția de pictură marină intitulată „Marea în culori pe pânză” a pictorului Alexandru Ghinea, care va fi găzduită la sala „Clio” a muzeului. Vernisajul are loc marți, 10 octombrie, începând cu ora 16.30, în prezența rudelor, prietenilor artistului și a tuturor celor invitați la acest eveniment.

Expoziția va fi vernisată de președintele Asociației „Artiști Dobrogeni”, doamna Mirela Turtoi și de fostul decan al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, domnul Ibram Nuredin.

Alexandru Ghinea este un binecunoscut pictor marinist pentru publicul dobrogean și nu numai, având numeroase expoziții la instituții prestigioase de cultură din țară și de peste hotare, precum: Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” din București, Muzeul Marinei Române din Constanța, Biblioteca Județeană Constanța I. N. Roman, Cercul Militar din Mangalia și Muzeul de Artă din Shabla (Bulgaria). De asemenea a participat la expoziții de grup cu membrii Uniunii Artiștilor Plastici din Constanța și cu membrii Asociației „Artiști Dobrogeni”.

Cei interesați pot vizita această expoziție de pictură marină, în perioada 10 octombrie – 8 noiembrie, în orele programului de vizitare a Muzeului Marinei Române.

Acest eveniment continuă tradiția Muzeului Marinei Române de a promova artiști români și străini, ale căror lucrări sunt dedicate spiritualității marine
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii