Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arăta Constanţa în 1954 Imagini inedite din cea mai grea iarnă a secolului trecut (galerie foto)

ro

05 Feb, 2014 00:00 5626 Marime text
Iarna din 1954 a rămas, în memoria colectivă, drept cea mai grea iarnă a secolului trecut. La începutul lunii februarie, în 1954, românii au fost luaţi prin surprindere de uriaşe troiene de zăpadă, despre care se spune că atingeau cinci metri. Tot atunci s-ar fi înregistrat şi „cel mai puternic viscol din secolul XX”. Oamenii au fost blocaţi în propriile case, iar circulaţia, evident, blocată. Mijloacele de transport în comun au fost nevoite să se strecoare efectiv printre tuneluri de zăpadă înalte de şase metri.
Ninsorile abundente şi viscolul puternic nu au durat o zi, două, ci s-au înregistrat pe parcursul a trei săptămâni, în mai multe episoade.
Constanţa nu a fost ocolită de această cea mai iarnă grea, dovadă fiind fotografiile vremii. În ediţia de astăzi a cotidianului ZIUA de Constanţa publicăm poze din ziarul „Dobrogea Nouă” din 1954, ce înfăţişează constănţeni surprinşi în mijlocul zăpezii. Publicarea acestor fotografii a fost posibilă cu ajutorul reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene I. N. Roman din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii