Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

[!] Chisinaul il declara persona non grata pe ambasadorul roman

ro

08 Apr, 2009 16:53 1274 Marime text
Republica Moldova l-a declarat miercuri persona non grata pe ambasadorul român la Chişinău şi a reintrodus regimul obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români,a anunţat preşedintele Vladimir Voronin într-o întâlnire cu membrii guvernului, ai societăţii civile şi cu preşedinţii de raioane. 

Deocamdată, MAE român păstrează o tăcere totală, refuzând să confirme, infirme sau să reacţioneze la aceste informaţii.

După protestele în masă de la Chişinău, în cadrul cărora au fost expuse lozinci privind unificarea României cu Moldova, Chişinăul a decis să introducă regimul de vize pentru România. "Noi am decis să introducem regimul de vize cu România. Mai mult, ambasadorul României în Moldova a fost declarat persona non grata", a declarat preşedintele moldovean Vladimir Voronin la întreverea de la Guvern.

"România este implicată în toate aceste procese, însă răbdarea are limitele ei. Îi cunoaştem pe autorii acestor evenimente, dar, în parte, ei au fugit", a declarat Voronin miercuri. El a spus că "sponsorii cei mai bogaţi" ai tulburărilor de la Chişinău au părăsit ţara şi că au fost arestaţi 118 organizatori ai violenţelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • xxx 08 Apr, 2009 15:11 ar trebui si basescu sa-l declare persoana non grata pe ambasadorul moldovean si sa-l trimeata in basarabia sa-i sufle in teava lui voronin.mama lui de comunist rus.