Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CA-ul ACN rămâne chiar dacă planul de administrare nu a fost aprobat de Ministerul Transporturilor

ro

19 Mar, 2014 00:00 1227 Marime text
Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile se reuneşte astăzi în şedinţă. Chiar dacă la data la care această şedinţă a fost convocată pe ordinea de zi a evenimentului figura schimbarea Consiliului de Administraţie al ACN, ei bine, astăzi nu se va întâmpla acest lucru.
 
Astăzi are loc şedinţa ordinară a Adunării Generale a Acţionarilor a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile. Ordinea de zi a şedinţei a suferit însă modificări. La jumătatea lunii februarie, atunci când această şedinţă a fost convocată, pe ordinea de zi figura şi un punct privind schimbarea Consiliului de Administraţie. Din ceea ce Daniel Georgescu numeşte „o eroare de procedură”, acest subiect nu se va mai discuta azi, astfel că actualul CA rămâne, cel puţin pentru moment, pe poziţii. „Astăzi (n. r. ieri) ni s-a spus că a fost o eroare de procedură şi punctul referitor la Consiliul de Administraţie al ACN nu se mai discută”. Ce a presupus concret această eroare? „Ordinea de zi a şedinţei AGA de azi trebuia publicată cu 40 de zile înainte de eveniment atât pe site-ul Ministerului Transporturilor, cât şi pe site-ul ACN, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, susţine Georgescu. E curios însă că, deşi ordinea de zi nu a fost publicată, doar punctul legat de CA a sărit din schemă, restul punctelor rămânând în discuţie în şedinţa AGA de azi.
 
Planul de administrare al CA-ului a fost respins
 
Interesant este însă faptul că acest Consiliu de Administraţie funcţionează încă, deşi planul de administrare a fost respins de Ministerul Transporturilor, aşa cum recunoaşte chiar Daniel Georgescu, directorul ACN. „Este adevărat, planul de administrare a fost respins de fostul ministru al Transporturilor, Daniel Fenechiu, în luna mai a anului trecut. Am refăcut planul de administrare, care trebuia aprobat. Dar a urmat demisia doamnei Ramona Mănescu, iar acum suntem împiedicaţi de hârtii. Deocamdată, noul plan de administrare nu poate fi pus în aplicare”, explică Daniel Georgescu.
Iată, aşadar, că vorbim despre un CA al cărui plan nu a fost aprobat, dar şi despre scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi a şedinţei de azi a AGA.

Amintim că din acest Consiliu de administraţie fac parte Daniel Georgescu, directorul general al ACN şi consilier PSD în Consiliul Local Municipal Constanţa, Aurelian Mircea Trifă, Cornel Panait, Ştefan Alexandru Frangulea, Mugur Popescu, Adrian Meteş Călin şi Mihai Darie, acesta din urmă preşedinte al CA-ului până la data de 11 decembrie 2013. Conform spuselor lui Georgescu, Mihai Darie a demisionat din CA-ul ACN pentru a evita o posibilă situaţie de incompatibilitate, el fiind acum director financiar la Nuclearlectrica.
În altă ordine de idei, reamintim că fostul ministru al Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea economică a ACN. Oficialul preciza, în luna octombrie a anului trecut, că echipele de management ale CNAPMC şi ACN nu demonstraseră, până la momentul respectiv, că pot performa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii