Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 80 de elevi olimpici turci şi tătari au fost premiaţi de UDTTMR

ro

29 Apr, 2013 00:00 2081 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, în colaborare cu Filiala Constanţa a UDTTMR, o acţiune de premiere a aproximativ 80 de elevi olimpici de etnie tătară şi turcă din judeţul Constanţa. Evenimentul s-a derulat sub titulatura „Premiem valoarea, recunoaştem excelenţa!”, în Sala Remus Opreanu a Prefecturii Constanţa. În acest context, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, le-a transmis elevilor olimpici un mesaj: „Raportat la numărul membrilor comunităţii noastre, la un calcul sumar, numărul celor care au luat premii la olimpiade se ridică la un procent de 23%, ceea ce înseamnă foarte mult şi pentru acest lucru vă mulţumesc! Arătăm că suntem, într-adevăr, o etnie conectată la sistemul de valori românesc şi la cel european. Vă felicit încă o dată. Noi încercăm ca, de acum înainte, uniunea să se implice cât mai mult în sprijinirea voastră, a tinerilor. Eu pentru asta am venit la uniune: pentru a mă implica în promovarea tinerilor şi în pregătirea viitorului nostru. Având în vedere că nu excelăm din punct de vedere numeric, avem o natalitate scăzută, singura noastră şansă este de a excela din punct de vedere calitativ, iar asta se vede şi am mare încredere că acest lucru va începe să se vadă din ce în ce mai mult”.
Prezent la eveniment, lectorul universitar doctor Denis Ibadula, vicepreşedintele UDTTMR Constanţa, a precizat că este îmbucurător pentru un cadru didactic să constate că tot mai mulţi elevi din sânul comunităţii turco-tătare ocupă locuri pe podiumurile competiţiilor şcolare.
Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul acţiunii au fost premiaţi olimpicii de etnie tătară şi turcă din judeţul Constanţa care au obţinut rezultate de excepţie la olimpiadele şcolare, faza judeţeană, în anul şcolar 2012 - 2013, precum şi profesorii îndrumători. În afară de diplome, premianţii au primit din partea uniunii şi o tabără de excelenţă la Predeal, programată pentru prima jumătate a lunii iulie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii