Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul Kogalniceanu are sperietoare de ciori

ro

09 Sep, 2009 02:21 1468 Marime text

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu pune tunul pe păsări. Instituţia şi-a achiziţionat, recent, un dispozitiv în scopul de a speria zburătoarele.

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pe 7 septembrie, SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, a încheiat un contract cu societatea câştigătoare a licitaţiei. Este vorba despre SC Arpiem Servicii de Aviaţie SRL. Firma bucureşteană a fost selectată dintr-un număr de doi ofertanţi, criteriul de atribuire fiind, potrivit caietului de sarcini, preţul cel mai scăzut. Valoarea estimată pentru dispozitivul de îndepărtare a păsărilor a fost de 58.823,53 lei, preţul de atribuire fiind de 47.900 lei fără TVA, adică de peste 570 milioane de lei vechi cu TVA cu tot.

Cristian Moldovanu, reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, ne-a declarat că este vorba despre achiziţionarea unui dispozitiv „numit empiric tun cu propan", care generează zgomote de frecvenţă joasă. Ne-am informat şi mai bine şi am aflat că este vorba despre un echipament care generează explozii controlate. Se foloseşte propan şi nu butan, pentru că acesta din urmă nu mai detonează la temperaturi scăzute.

SC Arpiem Servicii de Aviaţie SRL îi are ca asociaţi pe Marin Zamfir şi societăţile Boriga Servicii de Aviaţie SRL şi Peter Servicii de Aviaţie SRL, patronate de către Radu Boriga, respectiv de către Peter Vasile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii