Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 7 mai Constanta 19 grade Celsius

ro

07 May, 2010 12:03 908 Marime text

Instabilitatea vremii se menţine astăzi în aproape toată ţara, dar în vest pe parcursul zilei îşi va mai reduce din intensitate. Aşadar, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului pe arii extinse, în prima parte a zilei în vestul, centrul şi nordul ţării, iar după-amiaza şi seara în nord, centru şi est. Sunt şi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 20...25 l/mp, mai ales la munte şi în sud-estul ţării. Temperaturile vor marca o scădere uşoară în majoritatea zonelor, dar oricum rămân deasupra valorilor normale pentru data din calendar, între 16 şi 24 de grade.

Şi la munte vremea va fi instabilă. În consecinţă, temperaturile vor marca o scădere, uşoară totuşi. Pe tot parcursul zilei vor fi nori şi pe arii extinse averse şi descărcări electrice. Vor fi deasemenea condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 20...25 l/mp.

În prima parte a zilei instabilitatea vremii rămâne accentuată în regiunile de dincolo de munţi. Vor fi deci averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului pe arii extinse, dar fenomenele se restrâng şi scad în intensitate pe parcursul zilei. Totuşi izolat, în special în zona de munte sunt posibile cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp. Temperatura aerului scade uşor. Maximele mai trec de 20 de grade doar în Câmpia de Vest.

În centrul ţării, maximele sunt mai mici, între 17 şi 19 grade, normale pentru această dată.

Şi în sud vremea va fi în general instabilă, dar ploile scurte şi descărcările electrice nu acoperă arii extinse. Vor fi prezente în special în zona subcarpatică. Şi condiţiile de grindină sunt încă valabile. La amiază temperatura trece de 20 de grade, până chiar spre 24 de grade în Bărăgan.

În Dobrogea predomină vremea frumoasă, dar după-amiaza nu sunt excluse şi aici averse şi descărcări electrice, izolat.

În nordul Moldovei însă, fenomenele de instabilitate vor fi frecvente, în special în partea a doua a zilei. Probabilitatea de producere a acestor fenomene se mai reduce către sudul regiunii.

Deşi temperatura mai scade puţin, vremea rămâne caldă pentru această dată, cu maxime de 23-24 de grade.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii