Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taticii cer desfiintarea Autoritatii pentru Protectia Copilului

ro

27 May, 2010 18:05 1510 Marime text

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) cere Cabinetului Boc desfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi a Drepturilor Copilului (ANPFDC).Reprezentanţii TATA vor organiza pe 1 iunie, de Ziua Copilului, un miting în faţa sediului Autorităţii.Ei acuză conducerea instituţiei de neprofesionalism şi împiedicarea implementării unor proiecte de lege favorabile copiilor.

"Preşedintele-cleric Gabriel Alexe şi vicepreşedintele Mihaela Mostavi au demonstrat că sunt incapabili să gestioneze activitatea ANPFDC şi să găsească soluţii la gravele probleme cu care se confruntă familia din România şi care afectează profund respectarea drepturilor copilului", se arată într-un comunicat al Alianţei tăticilor.

Totodată, ei învinuiesc Autoritatea că nu elaborează un studiu de impact privind măsura guvernamentală de reducere a indemnizațiilor parentale pentru concediul de creștere și îngrijire a copilului, fapt ce "demonstrează că este doar o conducere-marionetă care nu protejează familia și copiii, asistând pasiv la agresarea gravă a circa 65.000 de familii tinere afectate".

Mai mult, tații se mai plâng că reprezentanții ANPFDC încurajează discriminarea tatălui în societatea românească.

De asemenea, ei acuză Autoritatea de sabotarea demersului TATA de optimizare a cadrului legal existent privind protecția și promovarea drepturilor copilului.Și asta pentru că reprezentanții ANPFDC au emis un aviz negativ pentru proiectul de lege elaborat de TATA și aflat în dezbatere parlamentară, care propune completarea și modificarea Legii nr. 272/2004.

TATA va organiza săptămânal mitinguri în fața sediilor ANPFDC, Ministerului Muncii și Patriarhiei Ortodoxe, până la momentul demiterii conducerii instituției.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 27 May, 2010 15:13 ”TAȚII” astia sunt niste HOTI . Am vazut si auzit de o gramada de cazuri in care ”tăticul” i-a bani de la CRESTEREA COPILULUI si mai avea un SERVICIU la ”negru”. ESCROCHERIE ordinara ce trebuie DESFIINTATA !!!