Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurul s-a ieftinit puternic, pe fondul situatiei din Dubai

ro

28 Nov, 2009 15:33 776 Marime text

Preţul aurului a scăzut puternic, vineri, pe pieţele din New York şi Londra, ca urmare a problemelor de rambursare a datoriilor întâmpinate de Dubai şi pe măsură ce revenirea dolarului a dus la scăderea cererii de metal galben, relatează Bloomberg.

Indexul dolarului, ce măsoară puterea monedei americane raportat la un coş format din principalele şase valute, şi-a revenit după ce anunţul cu privire la eforturile Dubai-ului de a-şi rescadenţa datoriile a stârnit interesul investitorilor.

Şi preţurile altor metale preţioase, ale petrolului şi ale metalelor industriale au scăzut.

„Piaţa reacţionează la ştirile despre Dubai.Revenirea dolarului implică vânzări de aur. Investitorii încearcă să-şi marcheze profiturile", a spus analistul MKS Finance - Bernard Sin, citat de Bloomberg.

Contractele futures cu livrare în februarie de la bursa mărfurilor din New York s-au ieftinit cu 2,3% la 1.160,90 dolari/uncie în cursul şedinţei de vineri. Preţul aurului cu livrare imediată a scăzut, de asemenea, cu 2,3%, la 1.161,60 dolari/uncie pe piaţa londoneză.

Indicele dolarului s-a apreciat cu 1% după ce Dubai World, compania de investiţii a statului petrolier cu datorii de 59 miliarde dolari, a încercat să amâne plata datoriilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii