Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgabercea „Vom face nationala Romaniei puternica"

ro

22 Dec, 2009 02:43 1418 Marime text
volei.jpgDarko Zakoc a fost propus la cârma naţionalei chiar de antrenorul campioanei Metal Galaţi şi al naţionalei similare a Serbiei, Zoran Terzic

Selecţionata feminină de volei începe noul an cu o bancă tehnică schimbată, după ce Federaţia Română de Volei s-a înţeles cu tehnicianul Darko Zakoc, pentru a prelua naţionala „tricoloră".

Managerul echipei naţionale de volei feminin a României, Cristian Zgabercea, a declarat că sârbul Darko Zakoc va fi noul selecţioner al primei reprezentative începând cu 1 ianuarie 2010. De asemenea, oficialul constănţean a precizat că sârbul are o carte de vizită impresionantă. Zakoc a participat în câteva sezoane cu fosta sa formaţie, Postar, în cea mai puternică competiţie intercluburi, fiind de asemenea selecţioner al naţionalelor Serbiei şi Italiei. „Este un antrenor care a participat cu Postar Belgrad la mai multe ediţii ale Ligii Campionilor. A fost antrenor al echipei naţionale a Serbiei, a antrenat în Italia şi are o carte de vizită impresionantă. Sunt convins că vom face o echipă de volei feminin a României puternică", a spus, duminică, Zgabercea. Trebuie precizat că Darko Zakoc a fost propus la naţionala României de către antrenorul campioanelor de la CSU Metal Galaţi, sârbul Zoran Terzic. Care, conform unor surse, a refuzat în prealabil posibilitatea de a prelua chiar el naţionala tricoloră. Cei doi tehnicieni se vor întâlni ca adversari în partidele din Liga Europeană, unde România este în aceeaşi grupă cu Serbia. Tehnicianul sârb este al treilea selecţioner pe care naţionala feminină l-a avut în ultimul an, după ce Florin Grapa a renunţat la acest post în această vară. Acesta a fost înlocuit de Bogdan Paul care a condus reprezentativa feminină în Liga Europeană, fiind foarte aproape de o calificare la turneul final al competiţiei.

Turneu de calificare la Constanţa

Baza de pregătire a echipei naţionale va fi la Constanţa, unde, în perioada 28 - 30 mai 2010, va avea loc şi turneul de calificare pentru Campionatul European. Voleibalistele „tricolore" fac parte din Grupa E şi vor lupta pentru accederea la turneul final cu naţionalele Belgiei, Sloveniei şi cu învingătoarea din întâlnirea Danemarca - Suedia. Primul turneu de calificare va avea loc în perioada 21 - 23 mai în Belgia. „Vom găzdui un turneu important de calificare, iar România are şanse mari să ajungă la Campionatul European. La Constanţa va avea loc cel de-al doilea turneu, cel mai important, primul urmând să se desfăşoare în Belgia", a afirmat Zgabercea. Altfel, naţionala feminină urmează să dispute la Sala Sporturilor din Constanţa, pentru al doilea an consecutiv, meciurile programate în Liga Europeană de anul viitor. Aici, fetele noastre vor juca în Grupa A, alături de Serbia, Marea Britanie şi Bulgaria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii