Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, de la ora 18.00 Cei mai valoroşi atleţi vin pe stadionul Farul

ro

01 Jun, 2011 00:00 2280 Marime text

atletism.jpgPrintre invitaţii de marcă se numără Francis William Dick, preşedintele Asociaţiei Europene a Antrenorilor şi reprezentanţi ai Comitetului Olimpic Român, în frunte cu fosta campioană olimpică Gabriela Szabo

Cea mai modernă pistă de atletism din ţară, cea de pe stadionul Farul, va fi la sfârşitul acestei săptămâni gazda Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României, competiţie la care participă cei mai valoroşi atleţi ai ţării

Constanţa va găzdui vineri, de la ora 18.00, pentru a doua oară consecutiv, una dintre cele mai importante competiţii de atletism din ţară, dar şi una dintre cele mai vechi de pe continentul european, ajunsă deja la cea de-a 56-a ediţie. Competiţia va strânge din nou la start cei mai valoroşi atleţi români ai momentului, acestora urmând să li se alăture şi o serie de sportivi din Italia, Bulgaria, Turcia, Tunisia, Liban şi Moldova. Miza din acest an a Internaţionalelor de Atletism va fi verificarea şi selecţia sportivilor români în perspectiva participării la Campionatul European pe echipe (Liga I), Federaţia Română de Atletism stabilind ca această întrecere să fie un criteriu important pentru stabilirea lotului care ne va reprezenta la Izmir (Turcia), în perioada 18-19 iunie. De altfel, lotul care va participa la Europene va fi supus aprobării Consiliului Federal, tot la Constanţa, a doua zi după concurs.

1.000 de euro pentru cele mai bune performanţe

La competiţia desfăşurată sub sloganul „Pe stadion nu se joacă doar fotbal!" vor fi premiate cele mai bune performanţe stabilite în cadrul concursului de seniori, conform tabelei internaţionale de punctaj, cu cate 1.000 de euro atât la feminin, cât şi la masculin. Totodată, se vor decerna şi trofee omagiale, în cadrul Memorialelor Lia Manoliu (aruncarea discului feminin), Ioan Soter (săritura în înălţime masculin şi feminin), Maria Cioncan (1.500 metri feminin) şi Claudiu Bujin (săritura în lungime masculin). De asemenea, aceasta va fi a treia ediţie în care va fi pus în joc trofeul pentru câştigătorul, la general, al Campionatelor Internaţionale de Atletism. Anul trecut, cel care a obţinut această cupă a fost triplusaltistul Marian Oprea.

Probele de aruncări, la Snagov

La fel ca în ediţia precedentă, probele de aruncări (disc, greutate şi ciocan) din cadrul acestei întreceri se vor organiza, în paralel, la Complexul Sportiv Naţional din Snagov, stadionul Farul nepermiţând desfăşurarea acestor concursuri. Şedinţa tehnică va avea loc mâine, de la ora 17.00, în Aula Universităţii Ovidius, respectiv la sediul CSN Snagov. Printre invitaţii de marcă la ediţia din acest an a Internaţionalelor de Atletism se numără şi Francis William Dick, preşedintele Asociaţiei Europene a Antrenorilor, dar şi reprezentanţi ai Comitetului Olimpic Român, Gabriela Szabo, Iolanda Balaş şi Marian Oprea. Accesul pe stadion va fi liber.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii