Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie chinuită pentru Săgeata

ro

25 Oct, 2010 02:26 1175 Marime text
sageata_exposure.jpgFormaţia pregătită de Aurel Şunda va juca etapa viitoare la Ovidiu, cu FC Viitorul, în timp ce Farul va primi vizita Gloriei Buzău

Săgeata Năvodari a câştigat la limită partida susţinută pe teren propriu în faţa formaţiei FC Farul, scor 1-0, meci contând pentru etapa a IX-a a Ligii a II-a. În urma acestui rezultat, formaţia pregătită de Aurel Şunda a egalat la puncte liderul Seriei I, Ceahlăul Piatra Neamţ.

Aproape 2.000 de spectatori s-au strâns sâmbătă dimineaţă pe stadionul Orăşenesc din Năvodari pentru a vedea derbiul local dintre Săgeata şi Farul. Încurajaţi de aproximativ 200 de suporteri, oaspeţii au început mai bine meciul şi au avut prima ocazie importantă în minutul 6, când şutul lui Lucan din lovitură liberă este respinsă de la rădăcina barei de Olteanu. La faza imediat următoare, portarul gazdelor scapă mingea, însă Paşcovici nu reuşeşte să reia decisiv. Gazdele au dat replica câteva minute mai târziu, când şutul lui Jianu din faţa porţii a fost respins de Paşcovici. Portarul Olteanu a fost din nou la post în minutul 26 şi a respins spectaculos mingea trimisă cu capul de Liviu Ştefan. Ultima faza importantă a primei părţi s-a petrecut în minutul 36, când „marinarii" au cerul penalty la un presupus henţ al lui Alexandru Vlad. Centralul Teodor Crăciunescu a lăsat însă jocul să continue. A doua parte a meciului a debutat cu o nouă mare ocazie a Farului, şutul lui Lupu fiind respins din nou de eroul Săgeţii, portarul Florin Olteanu. Din cornerul ce a urmat a rezultat şi cea mai mare şansă a „marinarilor", veteranul Ion Barbu zguduind transversala, cu o lovitură de cap. Contrar cursului jocului, Săgeata a deschis scorul, în minutul 68. Intrat de doar câteva minute în teren în locul lui Chiţu, Lucian Turcu a profitat de una dintre puţinele greşeli ale defensivei constănţene şi l-a învins pe Răuţă, cu un şut din interiorul careului. Trupa lui Sdrobiş s-a aruncat în atac, însă nu a mai reuşit să găsească golul egalării Săgeata rămâne astfel neînvinsă în duelurile cu Farul şi egalează la puncte pe Ceahlăul, care a remizat la Galaţi, scor 2-2, cu Dunărea.

Sdrobiş: „A fost cel mai bun meci al nostru din deplasare"

După meci, antrenorul formaţiei năvodărene, Aurel Şunda, a declarat că jocul cu Farul a fost cel mai greu meci de pe teren propriu din acest sezon. „Este bine că am revenit în fruntea clasamentului dar cel mai important este să fim la sfârşit în primele două poziţii. Am întâlnit un adversar foarte bine organizat şi pot spune că a fost cel mai greu meci pe care l-am jucat acasă, cu toate că l-am câştigat. Farul s-a închis bine şi au avut ocazii bune de gol pe contraatac. Per ansamblu însă cred că victoria noastră este meritată. Până acum echipa noastră îşi face bine treaba. Rămâne să vedem dacă şi ceilalţi factori pot ţine pasul cu echipa", a declarat Aurel Şunda. De cealaltă parte, tehnicianul Farului, Ioan Sdrobiş s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale, chiar dacă a pierdut. „A fost un meci antrenant, cu ocazii numeroase de gol. La noi încă se vede lipsa unui realizator. Când Adrian Câmpeanu nu marchează avem probleme. În schimb am reuşit să jucăm de la egal la egal cu o echipă pregatită din toate punctele de vedere. Pentru mine, ca ansamblu, mă declar mulţumit de jocul echipei. Putem spune că este cel mai bun joc din deplasare făcut de Farul având în vedere că Săgeata este pe primul loc, deci, cel mai bun adversar din serie. Avem 10 puncte şi treptat o să îmbunătăţim şi acest aspect", a spus Sdrobiş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bogdan Chirea 26 Oct, 2010 14:24 Mie personal, din ce am vazut din tribune, mi s-a parut un meci slab care pe alocuri parea a fi blat. M-au dezamagit asa zisii suporteri ai Navodariului care nu au sinchisit sa faca "galerie" si m-au frapat minutele bune din repriza a doua in care puteai sa ii auzi fara probleme pe jucatorii din teren cum dialogau intre ei. Per total multe greseli, prea multe pase la mijlocul terenului si prea multa aglomerare in aparare. In principiu atacul a lipsit foarte mult, iar jucatorilor le-a lipsit curajul de a suta direct pe poarta, motiv pentru care si multe mingi au fost pierdute.