Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele meciuri ale anului pentru CVM Tomis

ro

12 Dec, 2009 01:16 954 Marime text
cvmtomis.jpgDupă jocul de astăzi, echipa de pe litoral va disputa săptămâna viitoare, derbiul contra formaţiei Dinamo Bucureşti

După eliminarea din Cupa CEV, campioana României, Club Volei Municipal Tomis revine în acest week-end în întrecerea internă. Astfel, astăzi, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor, formaţia pregătită de Stelio de Rocco va prima vizita Universităţii Cluj, în etapa a X-a a Diviziei A1 la volei masculin.

Amărăciunea ratării calificării în optimile Cupei CEV trebuie uitată repede de voleibaliştii Tomisului. Began şi compania vor juca astăzi, în campionat, penultimul meci oficial al acestui an şi ultima apariţie în faţa propriilor suporteri. Deşi sunt lideri în clasamentul Diviziei A1, constănţenii nu au mai reuşit să domine întrecerea internă aşa cum se întâmpla sezoanele trecute. Astfel, constănţenii trebuie să acorde atenţie mare ultimelor două jocuri ale turului (cu U Cluj şi Dinamo Bucureşti), pentru a avea linişte în pauza competiţională de iarnă. Universitatea Cluj se află în acest moment la jumătatea clasamentului Diviziei A1, cu cinci victorii şi patru eşecuri, având evoluţii foarte bune împotriva Stelei, pe care a învins-o cu 3-0 şi contra formaţiei Remat Zalău, cu care a pierdut la limită, scor 2-3. Dacă Tomisul este favorită în partida contra clujenilor, oaspeţii venind la Constanţa cu obiectivul declarat de a reuşi să câştige măcar un set, meciul din ultima etapa cu Dinamo este deschis oricărui rezultat, bucureştenii fiind la egalitate de puncte cu echipa de pe litoral în fruntea ierarhiei interne. Runda cu numărul zece mai programează astăzi partidele: Steaua Bucureşti - Torpi Târgu Mureş, Remat Zalău - CVM Braşov, Dacia Buzău - SCMU Craiova, Unirea Dej - Ştiinţa Explorări Baia Mare. Duminică, va avea loc şi ultima partidă a etapei, VCM Piatra Neamţ - Dinamo Bucureşti. Clasamentul Diviziei A1 arată astfel: 1. CVM Tomis - 17 puncte, 2. Dinamo - 17 pct. (setaveraj mai slab), 3. VCM Piatra Neamţ - 15 pct.

Ribnica Sarajevo - adversarul din Cupa Challenge

După eliminarea dramatică din Cupa CEV, campioana României a retrogradat în cea de-a treia competiţie europeană ca valoare, Cupa Challenge, unde va evolua în şaisprezecimi. Tragerea la sorţi a meciurilor din această fază a avut loc ieri, la sediul Confederaţiei Europene de Volei din Luxemburg. Astfel, primul obstacol din calea Tomisului spre un nou turneu final este formaţia din Serbia, Ribnica Sarajevo, echipă care a trecut în turul precedent al Cupei Challenge de spaniolii de la Sur Tenerife (scor 3-1, în Serbia şi 3-2 în Spania). Prima manşă se va disputa la Constanţa, returul urmând se aibă loc o săptămână mai târziu în capitala Serbiei. În altă ordine de idei, Dinamo Bucureşti va juca împotriva slovacilor de la Chemes Humenne, în timp ce Remat Zalău luptă pentru un loc în optimi cu PNV Waasland Kruibeke (Belgia).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii