Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata joacă cele mai importante 90 de minute ale sezonului

ro

06 Jul, 2011 00:00 1290 Marime text
sageata.jpgPartida dintre formaţia năvodăreană şi Voinţa Sibiu va începe la ora 18.00 şi va fi transmisă în direct de postul Dolce Sport

Soarta ultimului loc de pe prima scenă a fotbalului românesc se va decide astăzi, la Sibiu, când se va disputa returul barajului de promovare dintre Săgeata Năvodari şi Voinţa Sibiu.

După remiza albă de la Năvodari, formaţia pregătită de Aurel Şunda are nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate (1-1, 2-2, etc.) pentru a ajunge, pentru prima dată în istoria clubului, în Liga lui Mitică. În ceea ce priveşte lotul năvodărean, pentru jocul de astăzi, tehnicianul Săgeţii nu are probleme de efectiv, având toţi jucătorii apţi din punct de vedere medical. Din păcate, absenţa golgheterului Sorin Chiţu, plecat de la echipă cu câteva zile înainte de meciul de sâmbătă, s-a văzut în partida tur. Cu Jianu şi Itu în atac, Săgeata a ajuns greu în faţa porţii apărate de Zăvoi. Dacă la Năvodari, centralul Alexandru Tudor a fost ţinta acuzelor oficialilor grupării de pe litoral după ce nu a acordat un penalti, în minutul 81 al jocului, la Sibiu, un alt arbitru FIFA, Alexandru Deaconu va oficia la centru. Deaconu va fi ajutat la cele două margini de asistenţii Adrian Vidan şi Eduard Dumitrescu, brigadă de la care năvodărenii se aşteaptă să arbitreze fără greşeală. „Nu ştiu cum domnul Alexandru Tudor a putut să interpreteze astfel acea fază, a fost penalti clar şi se impunea şi eliminare. Ne-am luptat tot campionatul cu morile de vânt, ba aveţi dreptul, ba n-aveţi dreptul la promovare, acum şi situaţia asta, sper totuşi să fi fost o simplă greşeală, să nu fi fost cu intenţie. Mergem la Sibiu să jucăm şi să încercăm să promovăm" a declarat preşedintele celor de la Săgeata, Dumitru Rida.

Sibiul, un singur eşec în doi ani

Dacă la Năvodari, Săgeata a arătat că este una dintre echipele greu de învins pe teren propriu, acelaşi lucru se poate spune şi despre Voinţa Sibiu. Echipa înfiinţată de doar patru ani a avut un parcurs aproape perfect în faţa propriilor suporteri, indiferent de eşalonul în care a evoluat. Astfel, în precedentele două sezoane, formaţia sibiană a suferit un singur eşec pe teren propriu în faţa celor de la FC Bihor. În plus, echipele vizitatoare au avut probleme şi în ceea ce priveşte golurile marcate pe stadionul Voinţei, astfel că, misiunea năvodărenilor se dovedeşte a fi extrem de dificilă.

Cinci autocare vor pleca spre Sibiu

După ce, sâmbătă, Săgeata a fost susţinută de un stadion arhiplin, nici sibienii nu se lasă mai prejos, finanţatorul Voinţei, Ioan Hămbăşan chemându-i pe locuitorii oraşului să fie prezenţi la meci într-un număr cât mai mare. Astfel, aproximativ 13.000 de spectatori sunt aşteptaţi pe arena unde, în urmă cu 22 de ani, naţionala României învingea Italia într-un meci amical. De la Năvodari, Primăria a pus la dispoziţie un număr de cinci autocare pentru cei care vor să susţină Săgeata la Sibiu, în fruntea galeriei năvodărene urmând să fie prezent şi primarul Nicolae Matei, alături de mai mulţi consilieri locali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii