Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Optimi de finală în Cupa Cupelor Adversară din Rusia pentru CS Tomis

ro

24 Nov, 2010 02:58 1186 Marime text
cstomis.jpgMeciul tur este programat pe 5 sau 6 februarie 2011, la Sala Sporturilor din Constanţa, iar returul o săptămână mai târziu, în Rusia

După ce a eliminat formaţia portugheză Madeira Andebol SAD, CS Tomis şi-a aflat adversara din optimile de finală ale Cupei Cupelor la handbal feminin, în urma tragerii la sorţi care a avut loc ieri, la sediul Federaţiei Europene de Handbal, la Viena.

Deşi a evitat formaţii puternice venite din Liga Campionilor, formaţia pregătită de Ion Crăciun nu a scăpat de adversarii puternici la tragerea la sorţi de la Viena, urmând să întâlnească în turul 4 al competiţiei continentale formaţia din Rusia, Rostov-Don. Adversara constănţencelor este o echipă înfiinţată în 1965 şi care are în palmares trei titluri de campioană naţională (1990, 1991- URSS şi 1994 - Rusia) şi trei Cupe cucerite între anii 1980 şi 1982. De asemenea, Rostov Don este o fostă deţinătoare a trofeului competiţiei europene, performanţă reuşită în 1990. În ultimele şase sezoane, Rostov-Don a evoluat în Cupa EHF, reuşind în sezonul precedent cea mai bună performanţă în această competiţie, sferturi de finală. Din echipa antrenată de Serghei Belitskiy fac parte mai multe jucătoare cu experienţă competiţională la nivel înalt, precum portarul Inna Suslina (campioană mondială în 2007 cu naţionala Rusiei) sau handbalista din Ucraina, Regina Shymkute, care a activat în perioada 2008 - 2010 şi în campionatul românesc, la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea. În turul precedent, Rostov Don a eliminat formaţia italiană, ASD HC Sassari, după două victorii (32-26, în Italia şi 35-31, în Rusia). Partida tur este programată pe 5 sau 6 februarie 2011, la Sala Sporturilor din Constanţa, iar returul pe 12 sau 13 februarie, în Rusia. Celelalte meciuri din cadrul optimilor Cupei Cupelor sunt următoarele: FIF Copenhagen (Danemarca) - CB Mar Alicante (Spania), Viborg HK (Danemarca) - FTC-Jogazdabank (Ungaria), HSG Blomberg-Lippe (Germania) - Fram (Islanda), Lugi (Suedia) - Tertnes Bergen (Norvegia), Lokomotiva Zagreb (Croaţia) - Zvezda (Rusia), Metz Handball (Franţa) - Hypo Niederosterreich (Austria) şi ZRK „Knjaz Milos" (Serbia) - Toulon Saint Cyr Var Handball (Franţa).

Oltchim în grupă cu Buducnost, Itxako şi Krim

Reprezentanta României în cupa EHF, Dunărea Brăila, va da piept formaţiei daneze Team Esbjerg. Brăilencele au fost repartizate în urna a doua valorică la tragerea la sorţi, fiind singura echipă feminină românească rămasă în competiţie, după ce formaţiile Universitatea Jolidon Cluj şi HC Zalău au fost eliminate în turul precedent al competiţiei. La rândul ei, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea va evolua în grupa principală 1 a Ligii Campionilor, în compania formaţiilor Buducnost Podgorica (Muntenegru), Itxako Estella (Spania) şi Krim Ljubljana (Slovenia). În grupa principală 2 vor juca formaţiile Larvik HK (Norvegia), HC Leipzig (Germania), Gyor ETO (Ungaria) şi Dinamo Volgograd (Rusia). Meciurile vor începe în luna februarie 2011, primele două clasate din fiecare grupă urmând să se califice în semifinalele Ligii Campionilor. Oltchim a jucat finala competiţiei în sezonul trecut, având şi în 2010 - 2011 acelaşi obiectiv, calificarea în ultimul act al celei mai importante întreceri europene intercluburi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii