Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nationala de volei ataca Europenele la Constanta

ro

26 May, 2010 03:48 1387 Marime text
volei.jpgDupă primul turneu, România este liderul grupei, cu maximum de puncte din trei meciuri, urmată de principala contracandidată la prima poziţie, Belgia, cu cinci puncte

Naţionala feminină de volei a României a revenit la Constanţa, unde a început pregătirile pentru al doilea turneu de calificare la Campionatul European, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la Sala Sporturilor.

După ce a încheiat primul turneu din preliminariile Campionatului European de volei feminin, formaţia pregătită de Darko Zakoc speră să obţină, la Constanţa, biletele pentru turneul final al Europenelor programate să se desfăşoare anul viitor. Oraşul belgian Hasselt a fost gazda primului turneu de calificare din Grupa E, întrecere care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Cele trei victorii obţinute de naţionala noastră, 3-1 cu Slovenia, 3-0 cu Belgia şi 3-1 cu Suedia, oferă României statutul de favorită la ocuparea primului loc în grupă la finalul acestor preliminarii, poziţie care asigură calificarea directă la turneul final al Campionatului European. Voleibalistele tricolore au revenit aseară la Constanţa, în această dimineaţă elevele lui Darko Zakoc urmând să revină la pregătiri. Alături de cele 12 jucătoare care au fost la Hasselt (Miclea, Zaharia, Onyejekwe, Mureşan, Manu, Nucu, Gavrilescu, Trică, Corjeutanu, Neaga, Martin şi Albu) au fost prezente şi jucătoarele la care s-a renunţat înainte de plecarea în Belgia, printre ele şi liberoul vicecampioanei CS Volei 2004 Tomis Constanţa, Ioana Pristavu. După primul turneu, România este liderul grupei, cu maximum de puncte din trei meciuri. Echipa noastră este urmată de principala contracandidată la prima poziţie, Belgia, cu cinci puncte, în timp ce Slovenia şi Suedia ocupă ultimele două locuri în clasament, cu patru, respectiv trei puncte. Ocupanta primului loc în grupă se va califica direct la Campionatul European, în timp ce formaţia de pe poziţia secundă va susţine un meci de baraj. Programul turneului de la Constanţa (28-30 mai) este următorul: vineri - Belgia - Slovenia (ora 17.00), Suedia - România (ora 20.00); sâmbătă - Belgia - Suedia (ora 17.00), Slovenia - România (ora 20.00); duminică - Suedia - Slovenia (ora 17.00), România - Belgia (ora 20.00).

Meciurile din Liga Europeană, la Sala Sporturilor

Tot în această vară, naţionala feminină urmează să dispute în Sala Sporturilor din Constanţa şi partidele din Liga Europeană, unde va participa pentru al doilea an consecutiv. Întâlnirile vor avea loc în perioada iunie-iulie, tricolorele urmând să întâlnească în acest an selecţionatele Serbiei, Marii Britanii şi Bulgariei. Primele meciuri ale formaţiei pregătite de Darko Zakoc vor avea loc pe 11 şi 12 iunie, când echipa noastră va primi vizita Bulgariei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii