Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciuri decisive, la Constanta

ro

16 Jun, 2009 02:48 1087 Marime text

volei.jpgClaudia Gavrilescu-Cârstoiu: „Britanicele au atacat mult mai bine şi au făcut mai puţine greşeli decât în meciurile de la Constanţa"

După victoriile din acest week-end ale echipei feminine de volei a României, elevele lui Bogdan Paul vor reveni la Constanţa pentru a pregăti partidele decisive cu selecţionata Franţei. 

Tricolorele, antrenate de tehnicianul Bogdan Paul, şi-au sporit şansele de a se califica la turneul final din cadrul Ligii Europene, după ce au învins, sâmbătă şi duminică, la Edinburgh, formaţia Marii Britanii. După ce la Constanţa s-a impus cu un dublu 3-0, România a cedat un singur set în partida disputată sâmbătă, care s-a întins pe parcursul a două ore. Duminică, voleibalistele tricolore au învins uşor, cu 3-0, după 72 de minute de joc. Pentru naţionala noastră au evoluat şi cele două componente ale CS Volei 2004 Tomis, Claudia Gavrilescu-Cârstoiu (căpitan) şi liberoul Ioana Pristavu. Cele două rezultate pozitive, corelate cu înfrângerile Franţei în faţa Turciei, scor 1-3 şi 0-3, aduc selecţionata noastră foarte aproape de calificarea în Final Four-ul competiţiei. În clasamentul grupei B, conduce echipa Turciei (calificată deja în Final Four ca ţară organizatoare), cu 14 puncte, la egalitate cu echipa pregătită de Bogdan Paul. Franţa se clasează pe locul 3, cu 12 puncte, în timp ce Marea Britanie, fără victorie în cele opt meciuri jucate până acum, este ultima, cu 8 puncte. Antrenorul României, Bogdan Paul, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei în cele două jocuri împotriva britanicelor. „Am obţinut două succese importante. Am ştiut că vor fi două meciuri dificile, iar acel set pierdut ar putea să ne coste", a spus tehnicianul pentru site-ul oficial al competiţiei. „Jocul adversarilor a fost mult mai bun decât în meciurile de la Constanţa. Avem însă o echipă tânără şi dacă ne calificăm la turneul final ar fi extraordinar. Important este ca jucătoarele noastre să înveţe să gestioneze situaţiile când sunt în dificultate, ceea ce nu s-a întâmplat atunci când am pierdut setul, sâmbătă", a adăugat Bogdan Paul. Jucătoarea vicecampioanei României, CS Volei 2004 Tomis, Claudia Gavrilescu-Cârstoiu, a declarat că partidele de la Edinburgh au fost mult mai dificile decât cele de la Constanţa, apreciind jocul mult mai eficient al echipei britanice. „Adversarele au evoluat mult mai bine atât în apărare, cât şi în atac. Au luptat pentru fiecare minge, au atacat mult mai bine şi au făcut mai puţine greşeli decât în meciurile precedente", a spus căpitanul echipei României. Formaţia noastră va disputa, la sfârşitul acestei săptămâni, partidele împotriva Franţei, la Sala Sporturilor din Constanţa. Meciurile sunt programate să înceapă la ora 18.30 (ora României). Două rezultate pozitive în aceste jocuri ar califica formaţia tricoloră la turneul final al Ligii Europene, care va avea loc în Turcia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii