Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mansur salveaza din nou Farul

ro

29 Oct, 2009 02:04 879 Marime text
img_0575.jpgTânărul mijlocaş nigerian a adus victoria „marinarilor" pentru a doua oară în acest campionat, după meciul cu Sportul Studenţesc

Farul a reuşit cea de-a treia victorie consecutivă în campionat, după ce s-a impus în faţa formaţiei Cetatea Suceava, cu scorul de 1-0, meci restant din etapa a IX-a a ligii secunde.

Cu un moral bun după succesul cu Bacăul, constănţenii au luat cu asalt poarta sucevenilor încă din debutul întâlnirii, iar după şase minute apare şi prima ocazie mare de gol. Ene execută o lovitură liberă, portarul oaspeţilor, Pascal, respinge în faţă, mingea ajunge la Chico, care din poziţie bună trimite mingea în bară. Prima ocazie a sucevenilor vine în minutul 10, când Pălimaru scapă pe partea stângă, pătrunde în careu, dar şutează în portarul Farului. Cea mai mare ocazie a primei părţi îi aparţine noii achiziţii, Diogo Andrade, care trimite în afară de la cinci metri de poartă, după ce primise o pasă perfectă în careu de la Ene. Trupa lui Marius Şumudică şi-a continuat după pauză atacurile furibunde la poarta lui Pascal, însă fără prea mare succes. Tehnicianul gazdelor mută, însă, în minutul 57, când îl introduce pe eroul de la partida cu Sportul, nigerianul Mansur, în locul lui Diogo Andrade. Mijlocaşul de numai 18 ani are şansa să deschidă scorul după numai cinci minute, însă şutul său este deviat în corner şi nu atinge decât plasa exterioară a porţii sucevene. Ştiind faptul că sucevenii sunt experţii rezultatelor de egalitate în campionat, „marinarii" îşi intensifică atacurile la poarta oaspeţilor. Astfel, în minutul 70, Pascal respinge slab balonul venit spre poartă dintr-o lovitură liberă, mingea e deviată câte puţin şi ajunge la Ene, care din interiorul careului mare trimite cu un şut puternic peste poartă. Cu cinci minute înainte de final, jucătorii lui Marius Şumudică reuşesc să-i aducă la disperare pe fanii prezenţi în tribune, şutul lui Chico trimiţând pentru a doua oară în acest meci în bara porţii sucevene, după un şut de la 25 de metri. Ocaziile se răzbună, din fericire, pentru Farul abia în ultimul minut, când acelaşi Mansur, care îşi mai salva o dată echipa la partida cu Sportul (scor 1-0), aduce din nou golul victoriei pentru constănţeni. Andone centrează în careu, Chico pasează cu capul, iar Mansur vine din spate şi trage fără milă, nelăsându-i nicio şansă portarului. Farul bifează astfel, pentru prima dată în acest campionat, cea de-a treia victorie consecutivă, care propulsează formaţia de pe litoral, de pe locul 13 (în urmă cu trei etape), pe poziţia a cincea, la doar trei puncte de locurile care permit promovarea în Liga I. Marius Şumudică a folosit aceeaşi formulă de echipă ca cea de la meciul cu FCM Bacău: Sardescu - Măţel (cpt.), Diogo, Papp, Gaston Mendy - Andrade (min. 57 - Mansur), Bogdan Andone, Ben Teekloh (min. 79 - Fatai), Cosmin Matei - Chico (min. 90 - Păcuraru), Marius Ene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii