Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juniorii Academiei au invins Galatasaray

ro

13 Aug, 2010 02:36 2283 Marime text
academia.jpgAseară s-au disputat şi ultimele meciuri ale turneului: Real Madrid - Galatasaray şi Academia Hagi - FC Barcelona

După înfrângerea din ziua inaugurală în faţa celor de la Real Madrid, echipa Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi a bifat, miercuri seară, primul succes la turneul internaţional Talent Cup, rezervat juniorilor născuţi după 1 ianuarie 1993.

Formaţia constănţeană a obţinut prima victorie la turneul Talent Cup, elevii lui Daniel Rădulescu şi Ştefan Petcu învingând pe Galatasaray Istanbul, cu scorul de 1-0. Prima repriză a fost la discreţia jucătorilor constănţeni, care au întâmpinat o rezistenţă solidă din partea portarului Uysal. Astfel, ploaia de şuturi a lui Muscă, Medeşan, Gavra, Nicola şi Coteanu nu a trecut de portarul turcilor, cele două formaţii intrând la cabine la egalitate. La două minute de la reluare, echipa de juniori C a Academiei a izbutit să înscrie primul gol de la acest turneu. Reluarea cu capul a lui Asan a fost blocată în primă fază de portarul Uysal, însă bravul portar turc nu a mai putut face nimic la finalizarea lui Cristian Gavra, care a deschis scorul.

Până în final, Galatasaray a fost foarte aproape de golul egalizator prin Kurular, care a reluat peste poartă din şase metri, în minutul 61, şi Gemici, care în minutul 75 a şutat imprecis din apropierea porţii constănţene. Între cele două ocazii ale turcilor, Gavra a avut şansa să reuşească o dublă, în minutul 66 al întâlnirii, însă a trimis mingea puţin pe lângă poartă, dintr-o situaţie de „unu la unu" cu portarul Uysal. Astfel, Academia s-a impus după 90 de minute de joc, cu scorul de 1-0. Meciul a continuat însă cu lovituri de departajare. Conform regulamentului internaţional, indiferent de rezultatul înregistrat, la finalul partidei se execută şi lovituri de departajare, acesta fiind criteriul după care echipele vor fi departajate la finalul turneului, dacă se vor afla la egalitate de puncte. La penalty-uri a câştigat tot echipa constănţeană, cu scorul de 5-3. Pentru Academia Hagi au transformat: Nazîru, Gavra, Iancu, Medeşan şi Omeag. Daniel Rădulescu şi Ştefan Petcu au aliniat la startul meciului următoarea echipă: Şerban - Soldat, Blăniţă, Nazîru, Medeşan - Tiron, Muscă, Asan - Nicola, Gavra, Coteanu. Au mai intrat pe parcurs Omeag, Bangheorghe, Bolla, Iancu, Chiazim şi Păiuş. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au disputat şi ultimele două partide ale turneului: Real Madrid - Galatasaray şi Academia Hagi - FC Barcelona. Totodată, s-a stabilit şi câştigătoarea competiţiei. Următorul turneu organizat de Gheorghe Hagi, Cupa Stelelor Estului, va avea loc în perioada 17-21 august, tot pe stadionul Farul. Competiţia dedicată juniorilor născuţi după 1 ianuarie 1995 va aduna la start opt echipe cu nume din estul Europei, precum Dinamo Kiev, Galatasaray Istanbul sau Partizan Belgrad.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii