Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM vrea eventul după o pauză de cinci ani

ro

24 May, 2011 02:58 1231 Marime text
hcm.jpgPrima şi singura Cupă a fost câştigată de constănţeni în 2006, când au învins în ultimul act pe Dinamo, cu 30-29

După un sezon perfect, la capătul căruia a obţinut cel de-al şaselea titlu de campioană, formaţia constănţeană îşi îndreaptă acum atenţia spre cea de-a doua competiţie internă, Cupa României.

La cinci ani distanţă de singurul event din istoria clubului, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, va începe mâine lupta pentru cucerirea celei de-a doua Cupe a României. În ediţiile precedente, constănţenii au fost învinşi de Steaua (în finalele ediţiilor 2007, 2008 şi în semifinalele ediţiei 2009) şi de UCM Reşiţa (în finala ediţiei precedente). În acest an, Toma şi compania au toate şansele să cucerească trofeul, după ce majoritatea formaţiilor din Liga Naţională s-au confruntat cu probleme financiare, lucru de care a profitat gruparea constănţeană, care a reuşit să se fortifice cu unii dintre cei mai valoroşi jucători din campionatul intern. Astfel, în sferturile de finală ale competiţiei, care se va desfăşura la Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, formaţia de pe litoral va întâlni pe CSM Satu Mare, echipă clasată pe locul 8 la finalul acestui sezon. Partida va începe la ora 20.00 şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport Plus. În campionat, campioana a câştigat ambele partide împotriva sătmărenilor, 41-36 la Constanţa şi 30-23 la Satu Mare. Antrenorul Ion Crăciun nu se confruntă cu probleme de lot, singurii absenţi fiind mai vechii accidentaţi Mureşan şi Băiceanu. Unele probleme medicale sunt şi la Criciotoiu, însă acesta va fi recuperat la timp. Semifinalele vor avea loc joi, de la orele 18.00 şi 20.00, în timp ce finala Cupei României va avea loc vineri, de la ora 20.00.

Reeditarea finalei de anul trecut... în semifinale

Meciul HCM-ului va fi şi cel care va încheia prima zi a întrecerii, în celelalte jocuri din sferturi urmând să se întâlnească echipele care au încheiat campionatul pe locurile 2-7: CSU Suceava (3) - Ştiinţa Municipal Bacău (7), HC Odorhei (2) - Energia Lignitul Târgu-Jiu (7) şi UCM Caraş Severin (4) - U Transilvania Cluj (5). În cazul unui succes mâine, HCM va întâlni în semifinale câştigătoarea meciului dintre UCM Caraş Severin şi surpriza acestui campionat, U Transilvania Cluj. Va fi un prilej bun pentru constănţeni de a-şi lua revanşa în faţa UCM-ului, după finala de Cupă pierdută anul trecut după loviturile de departajare.

Câştigătoarea sau finalista Cupei, în Cupa Cupelor

În situaţia în care Cupa României va fi câştigată de către echipa campioană, dreptul de a se înscrie în Cupa Cupelor revine echipei finaliste. Totodată, dacă finalista este ocupanta locului 2, 3 sau 4 în Liga Naţională, aceasta va participa în aceeaşi competiţie, urmând ca ocupanta locului 5 în acest sezon să se poată înscrie în Cupa Challenge.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii