Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM revine la Buzău pentru Liga Campionilor

ro

09 Jun, 2011 00:00 1556 Marime text
hcm.jpgFormaţia constănţeană se întoarce în sala în care a reuşit cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificarea în optimile de finală ale prestigioasei competiţii continentale

Echipa care domină handbalul românesc masculin de ani buni, HCM Constanţa, se pregăteşte pentru un nou sezon al celei mai importante competiţii europene intercluburi, Liga Campionilor.

După un sezon în care a reuşit al doilea event din istoria clubului, gruparea de pe litoral urmează să dea din nou piept celor mai puternice echipe de pe continent, de data aceasta departe de ochii constănţenilor. Spre dezamăgirea iubitorilor handbalului din Constanţa, HCM se va întoarce la Buzău pentru a disputa partidele din Liga Campionilor, după ce, sezonul trecut, Sala Sporturilor din Constanţa a primit undă verde pentru găzduirea acestor partide doar pentru ediţia 2010 - 2011 a competiţiei. Lucrările de extindere a suprafeţei de joc şi de modernizare a Sălii Sporturilor desfăşurate anul trecut nu i-au impresionat prea tare pe oficialii Federaţiei Europene de Handbal (EHF), aceştia anunţând că singura variantă prin care HCM va mai putea evolua în Liga Campionilor la Constanţa este construirea unui noi săli. „Sub nicio formă Sala Sporturilor nu va fi acceptată pentru Liga Campionilor în sezonul 2011 - 2012 sau pentru ceea ce urmează. Federaţia Europeană de Handbal nu va mai accepta niciun recurs cu privire la Sala Sporturilor, indiferent de eforturile care vor fi făcute cu privire la reconstrucţia acesteia. Având în vedere că nu se construieşte o sală nouă în Constanţa, consecinţa logică este că niciun meci din Liga Campionilor nu se va mai desfăşura la Constanţa după terminarea sezonului 2010 - 2011. În cazul în care HCM Constanţa se va califica şi în sezonul 2011 - 2012, înscrierea va include o sală de sport din afara oraşului Constanţa. Omologarea Sălii Sporturilor din Constanţa în sezonul 2010 - 2011 este o excepţie şi este valabilă doar pentru acest sezon", se arăta în comunicatul EHF emis anul trecut.

Sala Polivalentă, la stadiu de proiect

Din păcate, varianta propusă de EHF are şanse minime de a fi pusă în practică în viitorul apropiat, grandioasa Sală Polivalentă promisă de autorităţile locale şi centrale rămânând doar la stadiul de proiect, de şapte ani încoace. Demararea lucrărilor pentru construcţia care trebuia să se întindă pe o suprafaţă de 76.000 de metri pătraţi în Complexul Sportiv Badea Cârţan a fost blocată de fiecare dată din cauza lipsei de fonduri. Astfel, HCM Constanţa va fi nevoită să se obişnuiască pe viitor să evolueze în meciurile din Ligă „în exil", la Sala Sporturilor din Buzău, loc unde, în urmă cu două sezoane, campioana României reuşea cea mai mare performanţă din istoria clubului, sub comanda regretatului tehnician Zoran Kurtes.

Reunirea lotului, pe 11 iulie

În altă ordine de idei, reunirea lotului constănţean este programată pentru 11 iulie, urmând ca până la startul noului sezon competiţional formaţia pregătită de Ion Crăciun să participe la o serie de turnee de pregătire în străinătate, alături de formaţii cu o prezenţă constantă în Liga Campionilor. Totodată, în luna august, clubul constănţean va organiza prima ediţie e Memorialului Zoran Kurtes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii