Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, locul secund la Sparkassen Cup

ro

09 Aug, 2010 02:38 1405 Marime text
hcm_.jpgAlexandru Csepreghi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a pierdut sâmbătă, în ultimul act al turneului internaţional Spakassen Cup, în faţa formaţiei germane, HSG Wetzlar, cu scorul de 27-16 (13-9).

După un turneu epuizant, elevii lui Jovica Cvetkovic nu au mai făcut faţă ultimului meci din cadrul competiţiei din Germania, cedând fără drept de apel contra unei formaţii din Bundesliga. Singurele momente de echilibru în joc s-au înregistrat în primele minute ale jocului, când nemţii conduceau la un singur gol diferenţă (3-2). Avantajul a continuat însă să crească în favoarea celor de la Wetzlar, iar la pauză, HCM era condusă cu scorul de 13-9. În încercarea de a recupera handicapul în a doua parte a meciului, constănţenii au comis o serie de greşeli în atac, adversarii reuşind pe contraatac să mărească diferenţa de pe tabelă, la şapte goluri (17-10). Campioana României a dat apoi semne de revenire, apropiindu-se la cinci lungimi faţă de adversari, graţie unui joc foarte bun al lui Csepreghi.

Pe final însă, HCM a cedat iniţiativa, iar formaţia germană a mărit succesiv diferenţa la 11 goluri, HSG Wetzlar impunându-se în final cu scorul de 27-16. Cei mai buni marcatori ai formaţiei constănţene au fost Csepreghi, cu 8 reuşite, Toma (4) şi Angelovski (2). După meci, Alexandru Buligan a declarat pentru site-ul oficial al turneului: „Avem doar trei săptămâni de pregătire, iar în semifinale am susţinut un meci extrem de dificil, oboseala spunându-şi cuvântul în meciul din finală. Nu am mai putut practica acelaşi handbal de înalt nivel, lucru pe care sperăm să îl remediem până la începutul campionatului. Anul acesta vom încerca să devenim din nou campioni pe plan intern, iar în Liga Campionilor să avem un parcurs cât mai lung". Desemnat cel mai bun jucător al turneului, Alexandru Csepreghi a motivat forma slabă a echipei prin faptul că, pe parcursul turneului, mai mulţi jucători de bază s-au accidentat, iar oboseala după jocul din semifinale şi-a spus cuvântul. „A fost un meci foarte tare şi am întâlnit o echipă extrem de puternică. Noi am fost obosiţi după meciul de cu Melsungen şi pe parcursul turneului am suferitpierderi de efectiv care ne-au destabilizat în primul rând partea centrală a apărării. Mi-a făcut plăcere să joc aici şi sper ca la anul să revin", a spus Csepreghi. Mâine, formaţia de pe litoral va disputa un meci de verificare cu Rhein-Neckar Lowen, locul 4 în ultimul sezon din Bundesliga. De asemenea, programul partidelor amicale mai cuprinde şi alte două confruntări cu echipe din prima ligă germană, adversarii urmând să fie stabiliţi ulterior. Primul meci oficial al HCM-ului va avea loc pe 4 septembrie, când este programată prima etapă a noului sezon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii