Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM îşi află adversarii din Liga Campionilor

ro

28 Jun, 2011 00:35 856 Marime text
hcm.jpgConstănţenii se află în cea de-a treia urnă valorică, alături de două foste câştigătoare ale trofeului, Ciudad Real şi THW Kiel, urna fiind completată de elveţienii de la Kadetten Schafhausen

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, îşi va afla adversarii din grupele Ligii Campionilor, după tragerea la sorţi care va avea loc astăzi, de la ora 12.00, la sediul Federaţiei Europene de Handbal (EHF), de la Viena.

HCM culege roadele de pe urma rezultatelor bune înregistrate în ultimele sezoane ale Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Ion Crăciun a fost repartizată în premieră în a treia urnă valorică şi va evita astfel două foste câştigătoare ale trofeului competiţiei, Ciudad Real (Spania) şi THW Kiel (Germania), dar şi pe elveţienii de la Kadetten Schaffhausen. În ciuda acestui lucru, constănţenii nu pot spera la o grupă accesibilă, printre capii de serie făcând parte deţinătoarea trofeului, Barcelona, HSV Hamburg şi două foste adversare ale campioanei României în ediţiile precedente ale Ligii, în faţa cărora HCM a obţinut un singur succes din patru partide: Montpellier HB şi Chekhovskie Medvedi. Din urna a doua, singura echipă accesibilă pentru HCM este campioana Sloveniei, RK Cimos Koper, celelalte trei formaţii fiind maghiarii de la Veszprem (echipă care i-a eliminat pe constănţeni din optimile Ligii în urmă cu două sezoane), Croaţia Zagreb (două eşecuri clare în ediţia precedentă) şi campioana Danemarcei, AG Copenhaga. O altă veche cunoştinţă a marinarilor, Sankt Petersburg, pare a fi cea mai la îndemână adversară dintre echipele din urna a patra, din care mai face parte vicecampioana Franţei, Chambery Savoie, Ademar Leon (locul 3 în Spania) şi Fuchse Berlin (locul 3 în Germania). Dintre ultimele echipe calificate direct în faza grupelor, campioanele Bosniei şi Poloniei, Bosna Sarajevo, respectiv Wisla Plock pot reprezenta cele mai accesibile adversare pentru trupa lui Ion Crăciun. Pentru a completa lista echipelor participante în prima fază a Ligii Campionilor, aseară a avut loc tragerea la sorţi pentru turneele preliminare. Cele 12 echipe calificate în această fază au fost împărţite în patru grupe, câştigătoarele calificându-se mai departe. Ultima participantă se va stabili după disputarea meciurilor dintre echipele care au primit un wildcard din partea organizatorilor: Valladolid (Spania), Rhein-Neckar Lowen (Germania), Dunkerque HB (Franţa) şi Vive Kielce (Polonia). Cele patru vor juca în sistem Final Four pe 3 şi 4 septembrie, câştigătoarea fiind ultima echipă participantă în faza grupelor Ligii Campionilor.

Ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor va debuta în perioada 28 septembrie - 2 octombrie, când este programată prima etapă din grupe şi cu turneul Final Four de pe 26 şi 27 mai, care se va desfăşura pentru al treilea an consecutiv la Koln.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii