Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, invincibila in campionat

ro

15 Oct, 2009 02:57 773 Marime text

hcm.jpgUCM Reşiţa nu a reuşit nici de data aceasta să se impună în faţa constănţenilor, echipa bănăţeană căutând în continuare primul succes din istorie în faţa formaţiei de pe litoral

Handbaliştii pregătiţi de Zoran Kurtes şi Eden Hairi au toate atuurile pentru a obţine un nou rezultat pozitiv în meciul de sâmbătă, din Liga Campionilor, contra celor de la Pick Szeged. HCM merge din victorie în victorie, ultima chiar împotriva uneia dintre contracandidatele la titlu.

Astfel, campioana naţională en-titre şi-a menţinut invincibilitatea în faţa marii rivale, UCM Reşiţa, învingând miercuri seară în derbiul Ligii Naţionale. După ce a fost înlocuit la cârma naţionalei masculine, fostul antrenor al constănţenilor, Aihan Omer, a mai primit o lovitură din partea fostei sale echipe, UCM Reşiţa ratând încă o dată ocazia de a învinge în premieră pe HCM. Reşiţenii au început mai bine meciul şi l-au controlat primele 20 de minute, în tot acest timp aflându-se în avantaj pe tabelă. Astfel, cu zece minute înainte de finalul primului mitan, oaspeţii conduceau cu scorul de 8-7. Constănţenii revin însă în joc şi preiau iniţiativa jocului, astfel că, la jumătatea meciului, elevii lui Zoran Kurtes erau în avantaj de două goluri, scor 13-11. HCM reuşeşte să menţină diferenţa de pe tabelă intactă primele zece minute, însă câteva momente de lipsă de concentrare în tabăra constănţeană aduc oaspeţii din nou în avantaj, scor 15-16, în minutul 44. Echilibrul se menţine doar trei minute, când Fenici primeşte cartonaşul roşu pentru trei eliminări succesive. Mihai Popescu, cu câteva intervenţii salvatoare în poartă, şi Marius Sadoveac, activ atât în atac, cât şi în apărare, aduc formaţia de pe litoral la un avantaj de patru goluri pe tabelă, scor 22-18, cu doar cinci minute înainte de sfârşitul partidei. Nervii din teren ating însă cote înalte pe final de meci. După ce Băiceanu şi Butulja sunt eliminaţi, fiecare, câte două minute, tensiunea atinge punctul maxim atunci când Irimescu este aproape să sară la bătaie cu Sadoveac. Constănţenii se impun până la urmă cu 26-20. Sadoveac a fost golgheterul întâlnirii, cu opt reuşite, fiind urmat de coechipierul său Sabou, cu cinci goluri. De la reşiţeni s-au remarcat Irimescu şi Fenici, fiecare cu patru goluri reuşite. În urma acestui rezultat, HCM Constanţa a urcat pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale, cu maxim de puncte după primele cinci runde, la două lungimi de urmăritoare: UCM Reşiţa, Steaua şi Energia Lignitul Pandurii Târgu-Jiu. Elevii lui Kurtes nu au prea mult timp să se bucure de victoria contra rivalilor din Reşiţa, pentru că sâmbătă, la Buzău, campioana României va înfrunta, de la ora 16.15, formaţia maghiară, Pick Szeged, meci contând pentru etapa a III-a. Până acum, echipa de la malul mării are în această ediţie a grupelor Ligii o victorie cu Montpellier şi un eşec împotriva spaniolilor de la Valladolid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii