Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM incheie anul in fotoliul de lider

ro

14 Dec, 2009 00:44 1054 Marime text
hcm.jpgPrima etapă a returului Ligii Naţionale este programată pentru 31 ianuarie 2010

Handbal Club Municipal Constanţa a încheiat turul de campionat pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale, după ce s-a impus în ultimul meci al anului pe terenul formaţiei Dinamo Bucureşti.

Deşi se anunţa un meci uşor în faţa unei echipe care se zbate în acest sezon pentru a se salva de la retrogradare, echipa pregătită de Zoran Kurtes a avut mult de lucru cu formaţia bucureşteană. Alb-roşii nu s-au lăsat intimidaţi de valoarea trupei care învingea în Liga Campionilor pe Montpellier sau Pick Szeged şi au menţinut echilibrul tabelei pe întreaga durată a întâlnirii din Sala Lucian Grigorescu. Considerând că meciul este deja câştigat, jucătorii de la HCM au intrat relaxaţi în teren, lucru de care dinamoviştii au profitat şi s-au distanţat în primele cinci minute, la patru goluri pe tabelă, scor 5-1. Campioana a revenit însă repede şi a egalat în minutul 12, scor 6-6. Portarul care a evoluat sezonul trecut la malul mării, Borodi, are câteva intervenţii foarte bune şi permiţând alb-roşilor să revină în avantaj, scor 8-6. Până la pauză, cele două formaţii merg cap la cap astfel că, la jumătatea partidei, HCM avea un ecart de doar un gol scor 14-13. Formaţia de la malul mării începe mult mai bine partea secundă şi se distanţează la patru goluri în minutul 45. Dinamo încearcă să revină, ajunge la 20-22 în minutul 48 şi 25-27 în minutul 55, însă valoarea trupei pregătite de Zoran Kurtes îşi spune cuvântul, astfel că partida se încheie cu victoria HCM-ului cu scorul de 31-26. Cu acest rezultat, HCM Constanţa încheie turul de campionat pe locul întâi, având un punct avans faţă de UCM Reşiţa. În ultima rundă a turului Ligii Naţionale s-au mai înregistrat rezultatele: Poli Timişoara - Minaur Baia Mare 25-29, CSM Satu Mare - Steaua MFA Bucureşti 28-29, Universitatea Transilvania Cluj - Pandurii Târgu-Jiu 28-26 şi Universitatea Bucovina Suceava - UCM Reşiţa 24-26. În clasament conduce campioana en-titre, HCM Constanţa cu 24 de puncte, urmată îndeaproape de UCM Reşiţa cu 23 de puncte, ultimul loc pe podium fiind completat de echipa lui Vasile Stângă, Lignitul Pandurii Târgu-Jiu, cu 19 puncte.

CSM Medgidia, la capătul drumului

Deşi era programată să se dispute sâmbătă, de la ora 18.00, partida dintre HC Odorhei şi CSM Medgidia nu a mai avut loc. Formaţia dobrogeană nu a mai făcut deplasarea în Ardeal, astfel că CSM Medgidia a pierdut la „masa verde" jocul cu scorul de 10-0 prin neprezentare. Se confirmă astfel încă o dată situaţia delicată din punct de vedere financiar prin care trece clubul dobrogean, jucătorii care au mai rămas la echipă fiind neplătiţi de mai multe luni. De altfel, câteva deplasări efectuate în acest tur de campionat se pare că au fost plătite chiar din buzunarul propriu al jucătorilor, aceştia fiind singurii care au încercat ca echipa să nu se desfiinţeze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii