Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, încrezătoare în şansele de calificare

ro

18 Nov, 2008 03:06 344 Marime text

handbal.jpgDeşi au câştigat la trei goluri diferenţă, după un meci presărat cu greşeli copilăreşti, constănţenii sunt optimişti înainte de returul de la Braga.

Lotul vicecampioanei României, HCM Constanţa, a reluat pregătirile pentru partida retur din cadrul turului al treilea din Cupa Cupelor, împotriva portughezilor de la ABC de Braga. În tur, la Constanţa, echipa antrenată de Zoran Kurtes s-a impus cu scorul de 21-18.

Deşi au un avantaj infim de trei goluri, constănţenii sunt convinşi că în Portugalia vor reuşi să tranşeze calificarea în favoarea lor. HCM a alternat momentele de concentrare în joc cu momente de derută în faza de atac. Jucătorii pregătiţi de Zoran Kurtes şi Eden Hairi au greşit copilăreşte, ratând atât în situaţiile în care erau singuri cu portarul, cât şi cinci aruncări de la şapte metri, din cele şase acordate de arbitrul întâlnirii. De asemenea, jucătorii vicecampioanei au avut, în repriza secundă, o perioadă foarte lungă în care nu au reuşit să înscrie, numai evoluţiile bune ale portarilor salvând formaţia constănţeană de un eventual rezultat dezamăgitor. „Deşi cunoşteam această echipă de pe casete, am intrat destul de greu în joc şi, pe alocuri, adversara a părut o echipă foarte dificilă pentru noi. Este doar un meci de calificare, vroiam o victorie mai clară, dar uneori şi trei goluri sunt suficiente", a spus antrenorul secund de la HCM, Aden Hairi. De cealaltă parte, tehnicianul echipei ABC Braga, Jorge Rito, a declarat că, în meciul retur din Portugalia, echipa sa poate recupera diferenţa de goluri. „Suntem o echipă tânără. În meciul de la Constanţa am fost curajoşi şi cred că cele trei goluri le putem recupera la Braga. Am simţit că putem scoate un rezultat bun în meciul de duminică, însă am greşit mult în atac, problemă pe care trebuie să o punem la punct", a precizat Rito. Meciul retur dintre Handbal Club Municipal Constanţa şi ABC de Braga se va disputa sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 19.00. Cea mai bună evoluţie pentru HCM Constanţa, în această competiţie, a fost în urmă cu trei sezoane, când echipa antrenată atunci de actualul selecţioner al naţionalei României, Aihan Omer, a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de formaţia spaniolă CBM Valladolid.

Medgidia înfruntă campioana

CSM Medgidia va evolua, mâine, în sala Concordia, din Chiajna, împotriva campioanei Steaua MFA Bucureşti, într-un meci restant din etapa a X-a a Ligii Naţionale. Programată iniţial pentru sâmbătă, partida a fost amânată din cauza faptului că bucureştenii au susţinut în aceeaşi zi meciul din cadrul grupelor Ligii Campionilor, împotriva echipei Portland San Antonio. Acesta este ultimul joc din întrecerea internă, Liga Naţională urmând să intre într-o pauză competiţională cauzată de întâlnirile echipei naţionale din preliminariile pentru Campionatul European din 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii