Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul ataca promovarea in 2010

ro

19 Dec, 2009 02:56 3664 Marime text
academiahagi.jpgFormaţia de pe litoral va debuta în returul sezonului 2009 - 2010 cu o nouă bancă tehnică, după ce Iancu Guda şi Marius Codescu şi-au reziliat contractele

Conducerea Academiei Gheorghe Hagi speră ca echipa de seniori, FC Viitorul, să continue şi anul viitor evoluţiile bune din campionat, pentru ca la sfârşitul sezonului să promoveze în eşalonul secund.

Înfiinţată în vara acestui an, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi a avut parte de un sezon peste aşteptări. Dacă echipele de copii şi juniori au dominat campionatele rezervate acestor categorii de vârstă, echipa de seniori, FC Viitorul Constanţa este printre favorite la promovarea în al doilea eşalon fotbalistic. Echipa pregătită de Iancu Guda şi Marius Codescu a terminat turul Seriei a II-a pe poziţia secundă, la trei puncte distanţă de primul loc, ocupat de o altă echipă surpriză, ACS Berceni. În plus, constănţenii sunt neînvinşi în meciurile de pe teren propriu, având un golaveraj remarcabil, 22 de goluri înscrise şi unul primit. Printre remarcaţii din echipa Academiei la jumătatea acestui sezon este atacantul Aurelian Chiţu. Jucătorul în vârstă de 18 ani, care este golgheterul formaţiei constănţene cu 10 reuşite şi coautor la alte goluri marcate de coechipierii săi. Chiţu i-a atras atenţia chiar şi „regelui" Hagi, care l-a propus la echipa naţională pentru Campionatul Mondial din 2014. Astfel, dacă în ceea ce priveşte grupele de juniori lucrurile stau cât se poate de bine, preşedintele Academiei, Paul Peniu, a declarat că anul viitor speră ca echipa mare să sărbătorească promovarea în Liga a II-a. „Anul viitor sper să ne găsească în Liga a II-a şi să reuşim să încheiem unele colaborări cu câteva cluburi din ţară, dar şi din străinătate. Pentru noul an doresc multe realizări fotbalului constănţean pentru că merităm o echipă în prima divizie".

Atacă promovarea cu un antrenor nou

După ce întreg turul de campionat au fost conduşi de pe bancă de Iancu Guda şi Marius Codescu, jucătorii de la FC Viitorul vor fi pregătiţi începând cu anul viitor de un nou antrenor, Cătălin Anghel. Foştii antrenori şi-au reziliat, în aceste zile, pe cale amiabilă, contractul cu clubul constănţean. Tehnicianul va fi ajutat de Norbert Niţă, cu care a mai colaborat în perioada în care cei doi pregăteau pe CSO Ovidiu. Banca tehnică este completată de Sorin Colceag şi Ciprian Prună, care vor îndeplini, în continuare, funcţiile de antrenor cu portarii, respectiv preparator fizic. Iancu Guda şi Marius Codescu lasă echipa de pe litoral pe locul 2 în clasament, cu 12 victorii, două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri. În altă ordine de idei, Juniorii Republicani A (născuţi în 1991/1992) de la FC Viitorul Constanţa vor fi pregătiţi din retur de Ştefan Petcu şi Marius Codescu, în vreme ce Juniorii Republicani B (născuţi în 1993/1994) ai clubului constănţean vor fi antrenaţi în a doua parte a campionatului de Daniel Rădulescu şi Doru Carali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii