Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul joaca in derbiul suferintei la Bacau

ro

07 May, 2010 23:34 1234 Marime text
farul.jpgFormaţia constănţeană ocupă locul 8, cu 40 de puncte, în timp ce gazdele sunt pe poziţia a 12-a, cu 33 de puncte

După trei săptămâni fără meci jucat în campionat, Farul va disputa astăzi, la Bacău, partida din etapa a XXVIII-a a Seriei I din Liga a II-a, contra formaţiei locale, FC Municipal.

Ceea ce în trecut era unul din meciurile obişnuite pentru primul eşalon, partida dintre Farul şi FCM Bacău a devenit un banal meci din Liga a II-a, între două formaţii care sunt în pragul colapsului. Dacă echipa moldoveană trece prin cea mai slabă perioadă din istorie, atât din punct de vedere al rezultatelor cât şi din cel financiar, situaţia de la FC Farul este la fel de grea. Clubul „fanion" al judeţului Constanţa trece printr-o criză financiară fără precedent, „marinarii" nefiind plătiţi de mai bine de trei luni. „Nu am luat banii de trei luni, nu este mâncare la club, nu este apă şi ne rezolvam problemele prin toaleta de la McDonald's. Avem şi noi probleme foarte mari, rate, bănci, facturi şi nu ne putem împrumuta la nesfârşit. Nu am avut bani promişi de alte echipe să nu jucăm, am luat două salarii la trimestru", a declarat Florin Pătraşcu. În ciuda acestor probleme, lotul formaţiei constănţene, format din 18 jucători, a făcut ieri deplasarea la Bacău. Acesta este următorul: portari - Sardescu, Vlas, fundaşi - Măţel, Ninu, Pătraşcu, Ignat, Tudorache, Gaston Mendy, Buzea, mijlocaşi - Păcuraru, Prodan, Larie, Cristocea, Mansur, Alexandru Iovănescu, atacanti - Fatai, Doicaru şi Pantelie. În ceea ce priveşte partida care va debuta astăzi, la ora 11.00, „marinarii" sunt hotărâţi să încerce să obţină victoria pentru suporteri, deşi susţin că le este greu să se concentreze asupra meciului. „Nu avem niciun gând de meci, nicio tragere de inimă, dar cei care intră trebuie să-şi facă treaba pentru că, până la urmă, fotbalul este plăcere şi trebuie să jucăm. Vom încerca sa câştigăm meciul măcar pentru suporteri. La ultima grevă ni s-a promis că vom lua banii, dar nu avem nicio veste de la finanţatori şi vom vedea ce vom face de săptămâna viitoare", a spus înainte de plecarea spre Bacău, Vasile Păcuraru. Nici la Bacău situaţia nu este mai roz. La fel ca şi jucătorii Farului, elevii lui Gheorghe Poenaru nu şi-au mai primit drepturile salariale de trei luni, conducerea FCM Bacău aşteptând la rândul ei un semn la acţionarii majoritari ai clubului cu privire la situaţia financiară. Partida FCM Bacău - FC Farul va fi arbitrată de o brigadă formată din Ionel Ivan (Brăila), ajutat la cele două margini de Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) şi Ferencz Tunyogi (Zalău).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii