Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul incheie stagiul din Turcia

ro

11 Feb, 2010 04:08 866 Marime text
farul.jpg

Antrenorul Ştefan Stoica a reuşit să obţină primul succes la cârma echipei de pe litoral, Farul impunându-se cu 2-1 în faţa ucrainenilor de la Krivbas Krivoi Rog

Formaţia constănţeană a disputat ieri, ultima partidă amicală din cadrul cantonamentului din Turcia cu Shakhtior Soligorsk, echipă clasată pe locul 8 în prima ligă din Belarus. Meciul s-a încheiat cu un nou eşec al „marinarilor", scor 1-3, golul Farului fiind înscris de Fatai.

FC Farul încheie astăzi şi cel de-al doilea stagiu de pregătire al iernii susţinut în Turcia, după două săptămâni de pregătire, timp în care a susţinut şi şase meciuri amicale. Ultimul s-a disputat ieri şi s-a încheiat cu un nou eşec al trupei lui Ştefan Stoica. Tehnicianul a folosit în partida cu Shakhtior jucătorii care au jucat mai puţin în stagiul din Turcia: Sardescu - Călin, Ignat, Tudorache, Mansur - Andrade, Pătraşcu, Henry, Soare - Fatai, Doicaru. Altfel, „marinarii" au reuşit marţi seară să câştige primul meci din cadrul cantonamentului din Antalya. Echipa de pe litoral s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1) în faţa celor de la Krivbas Krivoi Rog (echipă aflată pe ultimul loc în prima ligă din Ucraina). Golurile constănţenilor au fost marcate de Cristocea, în minutul 28, după o ce a executat perfect o lovitură liberă de la 18 metri şi Chico, în minutul 60. Portughezul se află la a treia reuşită pentru Farul în Turcia, după cele două goluri din partida cu NK Hrvatski Dragovoljac. Antrenorul Ştefan Stoica a început partida cu o aşezare 4-1 - 4-1, în următoarea componenţă: Vlas - Măţel, Ninu, Larie, Gaston Mendy - Ben Teekloh - Bogdan Andone, Păcuraru, Cristocea, Matei - Chico. În repriza secundă au mai evoluat Henry, Mansur, Kehinde Fatai şi Doicaru. În ciuda victoriei obţinute marţi, bilanţul constănţenilor în acest stagiu de pregătire nu este favorabil. Astfel, în şase meciuri amicale, Farul a reuşit o singură victorie, o remiză, suferind şi patru înfrângeri. De asemenea, „marinarii" au primit nu mai puţin de 16 goluri, reuşind să înscrie doar opt. Delegaţia constănţeană va reveni la Constanţa astăzi, unde Ştefan Stoica va pune la punct şi ultimele detalii înainte de startul returului Ligii a II-a.

Ninu, la primul meci pentru „marinari"

La jocul disputat marţi, a debutat pentru formaţia de pe litoral şi ultima achiziţie a Farului, Emil Ducu Ninu, fundaşul împrumutat până la finalul sezonului de la Steaua. „Am avut mai multe oferte, dar am ales să vin la Farul cu sufletul, pentru Vicenţiu Iorgulescu şi Ştefan Stoica, doi oameni care m-au ajutat foarte mult în cariera mea. La Steaua aveam şanse mici să joc şi, decât să merg la o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării, mai bine evoluez pentru una care se bate pentru promovarea în prima ligă. Am venit la Farul doar cu gândul la promovare", a declarat Ninu. Evoluţia jucătorului Stelei a fost apreciată de tehnicianul Farului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii