Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele constănţene din eşalonul secund reiau pregătirile Săgeata atacă promovarea, Farul se zbate să supravieţuiască

ro

10 Jan, 2011 02:21 1465 Marime text
sageata.jpgCele trei formaţii constănţene din Liga a II-a, Săgeata Năvodari, FC Viitorul şi FC Farul, urmează să reia antrenamentele în această perioadă, în vederea pregătirii returului de campionat programat să înceapă pe 5 martie.

Surpriza turului din Seria I a Ligii a II-a, Săgeata Năvodari, se află pe locul secund (34 de puncte) la jumătatea acestui sezon, poziţie care îi asigură ultimul bilet pentru Liga I. Formaţia pregătită de Aurel Şunda şi-a mărit şansele la promovare după ce principala urmăritoare în clasament, Concordia Chiajna (locul 3, 31 puncte), îi va pierde, începând cu acest retur, pe cei mai buni jucători, care vor evolua la prim-divizionara Unirea Urziceni. Pentru a nu a avea surprize, echipa din Năvodari are un program de pregătire bine pus la punct în această iarnă. Astfel, după mai bine de două săptămâni de vacanţă, lotul pregătit de Aurel Şunda şi de Gheorghe Funda se va reuni miercuri pentru primul antrenament al noului an. Până la primul stagiu de pregătire, programat pe 24 ianuarie, echipa se va pregăti la Năvodari, în acest timp urmând să efectueze şi vizita medicală. Năvodărenii vor pleca apoi la munte în primul cantonament al iernii, unde vor susţine şi primele partide amicale ale anului, împotriva unor adversari care urmează să fie stabiliţi. Goşa şi compania vor reveni acasă pe 4 februarie, iar trei zile mai târziu vor pleca în cel de-al doilea stagiu de pregătire, programat să aibă loc în perioada 7 - 18 februarie, în Antalya (Turcia). Aici urmează să fie perfectate şi câteva meciuri amicale, în funcţie de echipele ce vor fi prezente în acea perioadă în Turcia. Până la debutul în retur, trupa lui Aurel Şunda va mai juca două meciuri de pregătire pe 23 februarie, cu Delta Tulcea, în deplasare, şi pe 26 februarie, la Năvodari, în compania echipei din Liga a III-a, Callatis Mangalia.

FC Viitorul se reuneşte tot miercuri

Ocupanta locului 5 în clasamentul Seriei I, FC Viitorul, va reveni la pregătiri tot miercuri, urmând ca joi să efectueze vizita medicală. Elevii lui Cătălin Anghel se vor pregăti la baza proprie până pe 26 ianuarie, zi în care este programat un meci de verificare în compania unui adversar ce urmează a fi stabilit. Apoi, în perioada 28 ianuarie - 11 februarie, FC Viitorul va susţine primul stagiu de pregătire al acestei ierni, în Antalya, timp în care va juca cinci sau şase meciuri de verificare în compania unor adversari ce urmează a fi stabiliţi. După cantonamentul din Turcia, formaţia constănţeană va pregăti startul returului la Constanţa, unde va susţine alte trei meciuri de pregătire pe 16, 19 şi 26 februarie. Dacă Săgeata şi Viitorul se gândesc deja la primele meciuri din returul Ligii a II-a, FC Farul, clubul fanion al judeţului, este în mare pericol de a nu putea demara pregătirea de iarnă. Pe lângă problemele cu utilităţile la stadion, clubul de pe litoral are restanţe salariale la jucători, astfel că echipa constănţeană ar putea pierde mai mulţi componenţi de bază în această perioadă, după ce aceştia vor depune memorii la FRF pentru a deveni liberi de contract. Totodată, dacă situaţia nu se va îndrepta, echipa ar putea rămâne şi fără antrenorul Ioan Sdrobiş, iar clubul fără preşedintele Relu Damian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii