Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis, la un set de optimile Cupei CEV

ro

08 Dec, 2009 00:52 852 Marime text
cvmtomis.jpgÎn cazul calificării în următoarea fază a competiţiei, formaţia de pe litoral ar putea întâlni din nou pe Domex Czestochowa (Polonia).

După victoria clară din manşa tur, scor 3-0, campioana României dispută astăzi, de la ora 21.00, manşa a doua contra formaţiei franceze Montpellier Volley, în şaisprezecimile Cupei CEV.

Echipa constănţeană are prima şansă de calificare în optimile de finală ale Cupei CEV, elevii lui Stelio de Rocco având nevoie de doar un singur set în meciul programat astăzi în Franţa pentru a accede în faza superioară a competiţiei. CVM Tomis a mai reuşit calificări după victorii clare pe teren propriu şi în campania din GM Capital Challenge Cup, sezonul

2008 - 2009, încheiată cu ocuparea locului 3 în Final Four-ul de la Izmir. Montpellier Volley are o singură şansă de calificare în optimi: să câştige cu 3-0 în retur, apoi să-şi adjudece setul de aur, care departajează echipele în cazul egalităţii la seturi pe ansamblul celor două manşe. Echipa de pe litoral a plecat în cursul dimineţii de ieri spre Franţa, iar aseară a efectuat deja antrenamentul oficial în sala care va găzdui partida. Deşi sunt favoriţi la calificare, tehnicianul Tomisului, Stelio de Rocco, îşi ţine jucătorii cu picioarele pe pământ şi cere precauţie înainte de jocul din Hexagon. „Încă nu suntem calificaţi în optimi. Ne aşteaptă un meci foarte greu la Montpellier, într-o sală mare, de 4 000 de locuri. Nu vreau să câştigăm doar un set, ci vom încerca să obţinem victoria", a afirmat antrenorul canadian al campioanei României. În cazul în care CVM Tomis va accede în optimi, va evolua, în această fază, cel mai probabil împotriva formaţiei poloneze Domex Czestochowa. Echipa din Polonia s-a impus cu scorul de 3-1 în prima manşă a confruntării cu Generali Haching Unterhaching (Germania), fiind astfel favorită să meargă mai departe în Cupa CEV. Cele două formaţii s-au mai întâlnit anul trecut în sferturile aceleiaşi competiţii, polonezii reuşind atunci calificarea după disputarea „setului de aur". Meciul din Palatul Sporturilor Pierre de Coubertin din Montpellier va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Jose Maria Sachez Gonzalo (Spania) şi Lidio Ferreira (Portugalia).

Celelalte echipe joacă mâine

Campioana este singura echipă românească ce va evolua astăzi în cupele europene. Celelalte formaţii angrenate în competiţiile continentale vor disputa, mâine, meciurile retur. În Cupa CEV, Dinamo Bucureşti joacă în Muntenegru împotriva echipei Buducnost Podgorica, după ce, în meciul tur de la Bucureşti, a pierdut cu 3-1. În GM Capital Challenge Cup, Remat Zalău evoluează pe teren propriu contra ciprioţilor de la Pafiakos Pafos (scor 3-0 în tur), în timp ce Explorări Baia Mare îi înfruntă, tot acasă, pe austriecii de la Posojilnica AICH/DOB (scor 0-3 în tur).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii