Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis pregatita pentru reluarea campionatului

ro

23 Dec, 2009 02:29 1179 Marime text
cs_tomis.jpgDeşi a fost demis din funcţia de antrenor principal, sârbul Goran Kurtes a fost readus la cârma echipei şi va conduce în continuare de pe bancă formaţia constănţeană, alături de secundul său Victor Dăbuleanu

Deşi Liga Naţională la handbal feminin s-a întrerupt de mai bine de o lună datorită participării naţionalei României la Campionatul Mondial din China, formaţia CS Tomis Constanţa continuă pregătirile în scopul reluării campionatului programat pentru data de 9 ianuarie.

Revenite la antrenamente la începutul acestei luni sub comanda lui Goran Kurtes şi Victor Dăbuleanu, handbalistele constănţene au disputat luni şi marţi două partide amicale în Sala Sporturilor împotriva echipei Oţelul Galaţi. Astfel, după ce în campionat a fost învinsă la Galaţi, scor 24-21, formaţia de pe litoral şi-a luat revanşa impunându-se în ambele partide amicale. Fără Luca, Hamciuc şi Borodi, puse pe liber de conducerea grupării de pe litoral, Tomis a arătat o altă poftă de joc, dominând cele două partide de la un capăt la altul. Dintre jucătoarele lui Goran Kurtes care au evoluat în cele două jocuri s-au remarcat Gabriela Szabo şi fosta componentă a Otelului, Amelia Busuioceanu, exclusă luna trecută din lotul echipei de la malul Dunării şi transferată în această perioadă la Constanţa. Directorul executiv al Tomisului, Traian Bucovală s-a declarat mulţumit de cele două jocuri, remarcând o îmbunătăţire a jocului pe faza ofensivă. „Au fost două jocuri utile în care s-a încercat folosirea diferitelor formule de joc. S-a văzut în jocul echipei o îmbunătăţire a vitezei de joc, în special în atac, însă mai există probleme în defensivă", a spus oficialul constănţean.

Turneu amical la Râmnicu Vâlcea

După cele două jocuri, lotul Tomisului va continua pregătirile la Constanţa, urmând ca pe 27 decembrie, să plece la Râmnicu Vâlcea pentru ultimul turneu de pregătire înainte de reluarea campionatului. Competiţia amicală se va desfăşura în perioada 28- 29 decembrie, handbalistele constănţene urmând să întâlnească gazda turneului, Oltchim (campioana en-titre) şi Universitatea Reşiţa (locul 11 în Liga Naţională). După acest turneu, componentele lotului vor primi câteva zile libere, urmând să revină la antrenamente pe 3 ianuarie.

Aceeaşi bancă tehnică

Demis după evoluţiile slabe ale echipei în acest sezon, tehnicianul Goran Kurtes a revenit pe banca tehnică ca antrenor principal şi va continua să pregătească echipa cel puţin până la finalul turului de campionat. „S-au purtat discuţii cu Goran Kurtes pentru a continua pe banca tehnică a echipei. Mai sunt cinci etape de disputat până la finalul turului şi trebuie la final să se încadreze în obiectivul stabilit de comun acord, clasarea în primele cinci locuri", a precizat Traian Bucovală. Goran Kurtes a fost înlăturat de pe bancă după înfrângerea suferită de CS Tomis în etapa a VII-a a Ligii Naţionale, 21-24 cu Oţelul Galaţi, care a trimis formaţia constănţeană pe poziţia a noua în clasament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii