Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis Obiectiv implinit, dupa doi ani

ro

19 May, 2010 03:46 1092 Marime text
cstomis.jpgFormaţia de pe litoral va participa în sezonul viitor al cupelor europene în a doua competiţie ca valoare, Cupa EHF

Ceea ce părea un nou sezon ratat pentru formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa - după disputarea returului Ligii Naţionale - elevele lui Ion Crăciun au realizat imposibilul şi s-au clasat la finalul campionatului pe ultimul loc al podiumului.

După doi ani de aşteptări şi schimbări atât în lot cât şi în colectivul tehnic, CS Tomis a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul propus la începutul stagiunii, ţintă pe care mulţi o credeau imposibil de atins: „Cred că o situare pe podium ne e la îndemână, dar acceptăm şi locul patru sau cinci", declara la începutul sezonului, preşedintele grupării constănţene, Gheorghe Slabu. O serie de zece meciuri fără înfrângere, dintre care opt victorii, au dus-o pe CS Tomis până pe locul trei în Liga Naţională de handbal feminin, formaţia pregătită în acest sezon de Goran Kurtes şi mai apoi de Ion Crăciun izbutind un salt semnificativ în clasament, de la ultimul eşec, cel cu finalista Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea. În acel moment, constănţencele erau doar pe locul 7, departe de locurile care asigură participarea în cupele europene. Seria formidabilă a fetelor lui Ion Crăciun, coroborată cu rezultatele indirecte favorabile, a ajutat echipa de pe litoral să se claseze la finalul campionatului pe locul trei, fapt ce nu s-a mai petrecut de 16 ani. Atunci, Hidrotehnica Constanţa (actuala CS Tomis), era pregătită de actualul director tehnic al formaţiei de pe litoral, Dumitru Muşi. Astfel, Tomis va evolua sezonul viitor al cupelor europene, în Cupa EHF, a doua competiţie continentală ca valoare, care va debuta în luna octombrie.

Aproape de Liga Campionilor

Deşi spera la participarea într-una dintre competiţiile europene, formaţia constănţeană a fost foarte aproape să ajungă chiar la masa bogaţilor din Liga Campionilor. Condiţia pentru ca acest lucru să se întâmple a fost ca Oltchim să câştige trofeul Ligii Campionilor, CS Tomis urmând să evolueze în primul tur preliminar al celei mai importante întreceri europene. În altă ordine de idei, Federaţia Europeană de Handbal a stabilit clasamentele naţiunilor pentru sezonul cupelor europene 2010-2011, conform cărora România poate înscrie cinci echipe la feminin, dintre care două în Liga Campionilor (Oltchim şi Universitatea Cluj). În clasamentul feminin pentru sezonul viitor, România s-a menţinut pe poziţia a şasea cu 73.91 puncte, fiind depăşită de Danemarca (116.44), Rusia (100.67), Ungaria (87.33), Norvegia (79.78) şi Spania (74.11). Astfel, România are dreptul de a înscrie două formaţii în Liga Campionilor, două în Cupa EHF şi una în Cupa Cupelor. La baza stabilirii clasamentelor au stat rezultatele înregistrate în cupele europene în sezoanele 2006-2007, 2007-2008 şi 2008-2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii